Re: Re: Re: Re: Re: Konec DT (NOB) - jak mají vypadat jednotlivé disciplíny do budoucna


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 28.11.2009 13:48:53, z adresy: 216.224.124.124

"3 individualni discipliny je uz tak moc... "

no, já si tohle vůbec nemyslím. Stejný trend je i v ostatních sportech (biatlon, fotbal (futsal, plážový fotbal)) a je to jen ku prospěchu - každý sport se skládá z několika momentů a takhle se alespoň zjistí, kdo jak na tom je v každém z nich.

To, že by se pak neměly vyhlašovat jednotlivé disciplíny, ale spíše nějaký součet výsledků ze všech, je pak z jednou variant, která nakonec získává nyní na oblibě - viz. Tour de Ski v lyžování, či v posledních letech zase stoupající obliba vícedenních závodů (Oringen) v elitních kategoriích poskládaných z několika disciplín.


ale já jsem to ani nemyslel na MS, ale spíše obecně, že by mi mnou poskládané discplíny dávali větší smysl než jak je to nyní. Každá discplína OB by se měla od té další lehce lišit v orientační technice, a to rozhodně není případ klasika-dlouhá.



>Protoze nejsou megalomani a 3 individualni discipliny je uz tak moc...
>
>Schvalne kolik medailistu z MS z poslednich 5 let si pamatujes? Pred rokem 91, kdy bylo MS co 2 roky a behala se pouze klasika a stafety, je znal kazdy... S mnozstvim MS a ME a poctem disciplin se vaha medaili tak nejak devalvovala... (asi to chce system financovani federaci a svazu)
>
>>osobně nechápu, proč to takto nezavedla IOF, když dělala revoluci v soutěžích.
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)