Re: Re: Re: Konec M-ČR na DT ?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Bořánek , posláno: 23.11.2009 14:56:50, z adresy: 193.86.65.29

Tak to vypadá, že asi budu posledním ředitelem MČR na DT v historii českého OB.
Celým problémem je ekonomika všech závodů v OB, na DT to vychází ze všech disciplín nejhůře, proto jí nikdo nechce pořádat.
Na jedné straně jsou příjmy ze závodu. startovné, odvod ze startovného, povinnosti pořadatele upravuje smlouvou svaz. Počet startujících je nyní ustálen na cca 400 lidech.
Na straně nákladů je hlavně velikost mapy a její cena. Na náš závod bude použita revize cca 10 km2 mapy z roku 2003 a cca 6 km2 nové mapy (1991).
I při spojení s oblastním žebříčkem v sobotu a samostatným závodem v neděli je ekonomika celého víkendu lehce v mínusu.

Dle mého soudu, by závod neměl být po jeho uspořádani prodělečný. Teze, že "vydělají" až následné pořádání v tomto prostoru, třeba třídenní, jsou pro mě neakceptovatelné. To nemluvím o tom, že hlavní pořadatelé pracují téměř zadarmo, vždyť nás to baví ...

Vezmeme-li v potaz jiné akce, např. cyklistické maratony, startovné okolo 500-600,-), Velká kunratická za 150,- apod, vyjde nám, že OB je neskutečně levný sport avšak s největšími náklady na přípravu. Dělá někdo mapu na závody za 100 tis a více ?

Je třeba si uvědomit, že nežijeme již 20 let v komunismu, ale ceny v OB stále nejsou na tržní úrovni, ale někde cca 15 let zpátky.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)