Re: Re: Re: Re: Re: A hlavně zakázat - vývoj ztrát na mistrovství Norska na klasice


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 2.12.2009 15:26:12, z adresy: 195.113.6.11

"Tam jsou dva velky ulety (posledni rok a zhruba 12 let predtim), jinak je to za poslednich 20 let v podstate vyrovnane. Nemam na to, abych zkoumal statistickou prukaznost popisovaneho trendu zvysovani odstupu, ale moc bych tomu neveril (uz jen pri pohledu na to, jak hodnoty z jednotlivych let litaji nahoru dolu). Holt nekdy je mistrovstvi v lehcim terenu a odstupy jsou mensi a jindy naopak. Z jedne mimoradne hodnoty nelze delat zavery - pro srovnani, jaky byl treba rozdil mezi 1. a 27. na MCR na Supi hore? Asi dost velky a prece si nemyslim ze by to byl navrat do praveku orientaku?"

právě že co je zajímavé, je ono zastavení (a následné otočení) v roce 85 zcela jasného trendu poklesu rozdílu mezi závodníky. Celé to do sebe zapadá, OB zažívalo své dny slávy ve Skandinávii právě v této době.

to, zda se trend mění či nikoli, jsem testoval, ale software, který používám, to provádí jinak, než jsem čekal, tedy jsem na své stránky místo toho přidal ještě řadu očištěnou o extrémy pomocí průměrů.

Zatímco v NHL jsou zápasy čím dál vyrovnanější (a to se soutěž rozšiřuje o nové týmy, které musí zákonitě znamenat rozmělnění kvality), v OB se tento trend na klasice zasekl někdy před 20 lety a zcela se otočil.

(a to jen dodám, že ještě štěstí, že nemají kvalifikaci na KL, to by v náročných skandinávských terénech znamenalo obrovský skok onoho rozdílu).




>>to je Bestíku přesně ta propaganda, o které mluvím a i ty jsi se stal její obětí - ten, kdo nechce běhat klasiku, je ten, kdo na ní nemá (jde o plačku, jak by mě vtipně doplnil Veličenstvo).
>>
>>než zde psát o mém běhání, raději se zmíním, že na serveru opn.no nyní vyšel pěkný článek o rozestupech závodníků na klasické trati na Mistrovství Norska, resp. o jejich vývoji v čase. Osobně jsem zánik klasiky předpovídal 2 směry:
>>- běžci budou natolik dobří, že půjde jen o běh
>>- běžci se budou natolik zhoršovat v ultramaratonské klasické disciplíně, že tato disciplína pojde na nezájem
>>
>>no, a Norské mistrovství se zdá nabírat ten druhý směr - nejvyrovnanější klasika byla roku 1985, letos se rozestup vrátil k počátkům mistrovství - rokům 1964 a 1967
>>
>>v grafu to vypadá takhle:
>>http://janzic.blogspot.com/2009/12/ztraty-na-mistrovstvi-norska-na.html
>>
>>(omlouvám se, že tam nejsou letopočty (jsou k dohledání na opn.no))
>>
>Tam jsou dva velky ulety (posledni rok a zhruba 12 let predtim), jinak je to za poslednich 20 let v podstate vyrovnane. Nemam na to, abych zkoumal statistickou prukaznost popisovaneho trendu zvysovani odstupu, ale moc bych tomu neveril (uz jen pri pohledu na to, jak hodnoty z jednotlivych let litaji nahoru dolu). Holt nekdy je mistrovstvi v lehcim terenu a odstupy jsou mensi a jindy naopak. Z jedne mimoradne hodnoty nelze delat zavery - pro srovnani, jaky byl treba rozdil mezi 1. a 27. na MCR na Supi hore? Asi dost velky a prece si nemyslim ze by to byl navrat do praveku orientaku?




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)