Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A hlavně zakázat - vývoj ztrát na mistrovství Norska na klasice


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiři jansa , posláno: 3.12.2009 16:15:06, z adresy: 195.113.6.11

graf je otázkou načtení dat, jeho přínos je v tom, že je jednodušší si vývoj v čase představit.

To, že rozlišuješ klasiku na 90 a 110 minut předpokládá, že zatímco dříve se stavěly kratší tratě (absolutní rozdíly jsou menší), nyní se stavějí delší (a proto rozdíly rostou). Jaký máš důvod toto předpokládat ? (časy jsme zpětně nedohledával)

Navíc vysvětlovat pohyby rozdílů mezi závodníky pohybem času vítěze znamená, že předpokládáš, že během posledních 10-15 minut závodu vítěz na 27. běžce naběhne kolem 4-5 minut. to se stát může, ale neřekl bych, že jde o pravidlo a navíc, že toto pravidlo má trend..

nechápu, co jiného by jsi chtěl za statistickou práci. Výsledek závodu není výsledkem laboratorního experimentu, kde jsou jasně dané a měřitelné příčiny a následky. Například vliv stavby tratě nejde nijak zjistit (možná nějakým zpětným rozlišováním lehká, těžká či množsvtím chyb na trati měřeno odchylkami od nejlepších mezičasů)), vliv terénu rovněž.

Jediným experimentem, který v tomto směru proběhl, je onen zmíněný závod na O-Ringenu, kdy běžci běželi po x-letech stejnou trať jako jejich předchůdci(dokonce ji dopředu znali) a byli pomalejší.


Své úvahy jsem nejprve rozvíjel na základě svého pozorování a četby historie OB. Postupoval jsem tak přesně v dochu toho, co říkala Joan Robinsonová: "přemýšlím, proto statistiku nepotřebuji".

Pro ty, co mi mé úvahy nevěřili, jsem poté vše alespoň jednoduše ukázal na časových řadách.

Více udělat nelze, více ukáže čas.

Sektářům je opravdu těžké cokoli sdělit.





>Tak nám tu smutnou pravdu napřed dolož nějakými tvrdými daty a ne čmáranicemi vycucanými z prstu. Tohle není žádná statistika, ale demagogie. A hlavně spousta tvého času zabitá tvorbou bezcenného grafu.
>
>(Jak jistě všichni víme, plus minus 90 minut může občas znamenat taky 110.)




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)