Re: Konec DT (NOB)


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Hrouda , posláno: 27.11.2009 14:25:30, z adresy: 147.251.34.95

Solrry, ale po DT nemůže v neděli následovat žádný důležitý závod, započítávaný do dlouhodobé soutěže. Kdyby pak v neděli měli nastoupit běžci s DT v nohách proti odpočatým, bude to závod o ničem a spousta dobrých běžců právě z tohoto důvodu tu DT nepoběží. To je jako s pohárem elity a žebříčkem A, kde byla podobná situace když se běhala v sobotu klasika a v neděli krátká, kde pak občas "zazářili" lidé, co v sobotu pořádali nebo tu klasiku prostě předem odepsali - proto je i tady vhodnější varianta v sobotu kratší trať a klasika v neděli.
P.S. Proč je v posledních letech malý zájem o nejdelší tratě při Jarním poháru? Jaká by byla účast, kdyby rozhodování řady běžců nebylo ovlivněno potřebou být fit na nedělní štafety, které se počítají do poháru?

>DT - Co brání tomu, aby závod na dlouhé trati byl jedním ze sobotních závodů žebříčku A nebo B? (v neděli by byla krátká). Tedy kromě toho, že ti méně trénovaní budou brečet nad tím, jak je to dlouhé? Pokud to totiž nebude součástí žebříčku (nějakého), tak to nemá šanci na přežití. Už slyším těch proti, proč to nejde.

I tady si myslím že jde o trefu vedle - kdo má ambice uspět v žebříčkovém dvojzávodě, ten si nevloží na sobotní večer ještě závod navíc. Párkrát jsem si tuto kombinaci zkusil a druhý den to v nohách fakt cítím. Osobně si nemyslím, že NOB má špatný termín, podobně jako v případě DT vidím konec dubna (příp. začátek května) jako dobrý - lidi už jsou rozběhaní, ale ještě je to před startem "hlavní sezóny". Lepší je samozřejmě víkendová varianta, kdy se k tomu dá přidat nedělní závod (obvykle oblastní, který si ale rádi zaběhnou i někteří lidé odjinud, když už tam jedou.

>NOB má snad kromě posledního mistrovství v M.L., kdy pořadatelé využili svých následných závodů Jarního trojúhelníku (plus blízké repre soustředění dorostu a juniorů) ten nejblbější termín ze všech možných. Zkuste dát na volnou středu třeba do Nové Paky nebo na Vysočinu jednokolové (jak to ještě před pár lety bylo) Mistrovství ČR na klasické trati a uvidíte, kolik z těch 1300 obvyklých závodníků tam přijede. Návrh - proč nedat MČR v NOB mezi dva žebříčkové závody? Odpadnou tím určitě mapové náklady, běželo by se na mapě sobotního žebříčku. Už zase slyším, těch proti. Těm, co NOB chtějí, by třetí závod o víkendu určitě nevadil. Nebo: Dát M ČR v NOB na nějaké dlouho dopředu avizované prázdninové vícedenní. Opět odpadají mapové náklady a solidní účast je zajištěna. Pravda, nočák se občas o prázdninách běhá, ale pouze jako vložená disciplína pro pár desítek nadšenců, ne jako M ČR.

P.S. Nechci tvrdit, že je to optimální i pro orienťák, ale v ROB se v posledních letech běhá (taktéž v dubnu) kombinace večer MČR noční / druhý den MČR DT (pátek/sobota nebo sobota/neděle) a myslím, že se to docela ujalo. :o)



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)