Re: Re: Re: prioritaire k víkendovému zasedání


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Tomáš Leštínský , posláno: 20.11.2008 20:47:09, z adresy: 82.202.104.226

Jen dvě poznámky:
1) probíjení rankingem: Jsou závodníci, kterým se dostat do 200 trvalo z nuly asi tři měsíce bez větší námahy. Znamenalo to ovšem vyrazit koncem března na Prague Easter, koncem dubna na Saxbo a v půlce května na moravský béčka. Obětovat tři víkendy není zas tak moc, aby člověk mohl v současně nastaveném systému absolvovat (krom sprintu) všechna mistrovství.
2) spravedlnost: už jsem se jednou zmínil, že a proč mi současný stav vyhovuje. Jak jinak si mám vysvětlit situaci, kdy ať jedu na jakýkoliv závod (sprint, KT, klasika, NOB, ...) a zaběhnu ho dobře, vždy dostanu s libovolnými soupeři téměř stejný počet bodů, odpovídající mé výkonosti? Prostě spravedlnost.

Vypíchnul jsem teď dvě věci, díky kterým jsem opravdu přesvědčen, že současný stav je nastaven dobře (vzhledem k počtu závodníků v ČR, počtu oblastí, ...) a tebou navrhované věci mi buď přijdou úsměvné, anebo jdou přímo proti srsti. Snad to nebudeš brát jako názor nihilisty, ale jako konzervy s názorem, že pokud něco funguje, nešťourám do toho.


>Čili - celou dobu se zde snažím o to (to byl můj PRVNÍ A NEJDULEZITEJSI CIL, ZE ZAČÁTKU JSEM PSAL POUZE O MČR), aby soutěže (tedy hlavne MČR) byly co nejvíce nezávislé na rankingu (přesně z toho důvodu, jaký uvadíš, tedy časová a finanční náročnost rankingu, nespravedlnost, o probíjení se rankingem od spodu pro juniory a pro někoho, kdo vypadne ani nemluvě, už jsem uváděl, že mi to letos přišlo jak z dobré parodie).
>Pokud jsi si tohoto nevšimla, pak to bude pravděpodobně tím, že se to vše ztratilo v obrovském balastu osobních útoků.
>
>To byl můj první návrh, soutěže co nejvíce oddělit od rankingu, jelikož obsahuje několik špatných atributů.
>Jenže na to se zde na mě ztrhla nevole, čili jsem si řekl, tak jo, když ranking, tak pořádný.
>
>Čili jsem začal navrhovat vylepšení rankingu a soutěží obecně, bez jakékoli znalosti, jak to funguje jinde. Na to se zde opět svrhla nevole, že chci nějaké novoty apod. Čili poslední věcí, kterou předkládám, je, jak to funguje jinde.
>
>
>MNĚ OSOBNĚ JE RANKING ZCELA JEDNO, ALE POKUD SE POUŽÍVÁ JAKO HLAVNÍ SOUTĚŽ (tedy na nasazování apod.), tak jakékoli zlepšení je žádoucí. Může to bejt zadarmo, může to bejt placený (panebože, mluvíme zde snad o 100 KČ, to je jedno kino či 2 piva), hlavně ať se alespoň něco stane.
>
>Osobně nechápu, proč v jakémkoli příspěvku člověk musí cítit osobní nenávist (že by český zvyk - automatická neúcta k někomu, koho osobně neznám) a snahu druhého schodit (viz: když už máš tolik času, proč je sakra tohle důležité v diskuzi o soutěžích,,, ano je po sezoně, neběhám, mám čas psát na BEN). Lidi, takhle se jeden k druhýmu fakt nemáme chovat !
>
>
>>Tvoje návrhy jsou pro ostatní jen příležitost, jak se dobře zasmát, ovšem jen do té doby, než je začneš prosazovat jako skutečné změny. Pak už sranda končí...
>>Švédský ranking, tvoje největší modla, je opravdu o dost propracovanější (a taky složitější) než ten náš. Jestli to nebude tím, že ve Švédsku běhá "trochu" víc lidí na výkonnostní úrovni, takže se jim to vyplatí. O jeho chod se starají dva lidi a mají to jako zaměstnání (tj. platí je švédský svaz). Proto se taky platí poplatek za vedení jména v rankingu. To je ale nepovinné a na závody se dá jezdit i bez toho, že by se člověk počítal do rankingu. Troufnu si tvrdit, že po "odhlášení" z ranku bude u nás docela vysoká poptávka, jestli bude brát rankingová komise tvoje připomínky vážně.
>>
>>Když už nemáš co dělat, proč neřešíš skutečné problémy, které nejvíc bijí do očí? Třeba to, že někteří reprezentanti jsou kvůli nedostatku závodů hluboku za svou skutečnou pozicí, kam by výkonnostně patřili. Nebo problém nově příchozích juniorů, kteří se musí dva roky pomalu prokousávat nahoru, protože v DH20 jsou kvůli koeficientu nižší body než v dospělých. To je jediná rankingová nespravedlnost u nás, kterou znám. Jak sis jistě přečetl (když vládneš švédským jazykem), mají to ošetřeno hned několika způsoby a není to jen to nejjednodušší (a u nás neprůchodné) řešení = snížení počtu počítaných závodů. Rozdíl mezi naším a švédským OB je v tom, že u nás postihne podobná nespravedlnost pouze pár jednitliců, kteří to navíc ustojí bez psychické újmy na zdraví, takže nemá smysl zavádět X úprav a dělat ranking složitý, když většině lidí je stejně jedno, na jakém místě zrovna jsou a když chtějí na MČR tak buď pořádně trénují nebo jim nevadí, že se tam nedostanou a přihlásí se do T6.
>>
>>P.S. tohle byl můj první a poslední příspěvek k tématu, takže mi nikdo (ani JJ) nemusí nic odpovídat
>>
>>
>>>někteří už mě zase zatratí, že to opět otvírám, ale jak jsem si přečetl na beda.lpu.cz, tak o víkendu by se mělo rozhodnout o těch změnách v soutěžích. Čili jsem se rozhodl zveřejnit list PRIORITAIRE, tedy největších chyb, které je třeba vyřešit:
>>>
>>>1) nominace z oblastí na MČR
>>>tohle téma jsme zde již prodiskutovali tolikrát, že není třeba ho opakovat. Jen tedy vzpomenu, že aby nebyl start na MČR zadarmo, snížil bych počet startujících z rankingu na např. 160 (u sprintu 50) a zbytek doplnil závodníky z nominačních závodů (otevřené přebory oblastí, jiné vypsané závody jako nominační (zde jen dodám, že jelikož klasika je na až podzim (a sprint v budoucnu rovněž), dle mě by mohl být i nějaký závod v létě na vícedenních vypsán jako nominační)
>>>
>>>už tímhle se vyřeší víceménně všechno, MČR bude opět vrcholem sezóny, na který se bude mít šanci nominovat každý. Půjde pak o férové soutěžení těch nejlepších orientačních běžců v dané sezóně.
>>>
>>>2) rozdělení rankingu na sprint, krátkou a klasiku -
>>>využití těchto rankingů by první rok mohlo být jen zkušební, bez přímého využití v soutěžích, aby se vidělo, zda je to zajímavé či nikoli (jen dodám, že k větší náročnosti výpočtu bych navrhoval poplatek za vedení jména v rankingu)
>>>
>>>3) soutěže E a A a B na nároďácích dle mě nemají šťávu, jelikož v nich nakonec vždy jde jen o ty rankingové body. Ale zde recept neznám, navrhoval jsem:
>>>- jakýsi systém lig (s postupama a sestupama + více kategorií než současné 3-4)
>>>- doplnění nasazování podle krátkodobého rankingu (místo divoké karty), aby se běžci rychleji pohybovali v rámci soutěží směrem vzhůru a směrem dolů
>>>
>>>ale třeba to je subjektivní pocit a soutěže jsou dobré
>>>
>>>4) vyřešení statutu R licence (proč ji není možné vyběhnout na jednotlivých závodech českého poháru)
>>>
>>>tak asi tak, už teď se velmi těším na reakce postpubertálních výrostků řešících mé "privat affairs" (kluci, příspěvky sem jsou ztrátou času, raději najeďte na www.planetrosenberg.cz, zaplaťte těch pár šupů a dělejte to, co vám v životě jde nejlíp)
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)