Re: Re: Re: Re: prioritaire k víkendovému zasedání


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 21.11.2008 9:49:40, z adresy: 78.128.168.239

já bych ty sprinty na oblastech nesnižoval, jedním z důvodů, proč jsou často odfláklý, je fakt, že na nich o nic nejde. Pokud by šlo o nominační závod, myslím, že by si pořadatelé dali větší pozor (letos na Vysočině vznikla vtipná situace, že školník v průběhu závodu zadělal po 5 letech díru v plotě, která ale byla přímo na postupu)




>Tohle snad nemůžeš myslet vážně... Na MS musíš nejprve patřit do sledované skupiny, pak teprve dostaneš pozvánku na nominačky a když zaběhneš, tak můžeš ject - jinak nominačky jsou většinou otevřený závod, kam se můžeš přihlásit. Např letos bylo jediné omezení, aby nebylo přihlášených moc, aby se start neprotahoval. Když tam přijede nějaký místní atlet, který zná dobře třeba dané město pro sprint a zaletí, tak to neznamená, že je nominován na MS nebo SP.
>IRONMANa bych sem vůbec netahal, je to dost extrémní závod, na který je potřeba se velmi připravit a který znamená dost velké vypětí sil - tady bych viděl jen podobnost s rogainingem - podobná náročnost, podobné pravidla nominacíh - když vyhraješ český mistrovství v rogainingu, tak ti ČAR dá dotaci na letenku na MS. Jde hlavně o to, že do takovýhle závodů se hlásí buď borci, co na to maj a postoupí a pak ti, co chtějí zkusit, co vydrží - každopádně jich není tolik, aby se kvůli nim dělal systém závodů. K limitu v plavání - tohle vůbec nejde srovnat - to by úplně popřelo "smysl orienťáku". Jak chceš zajistit regulérnost, když se závody v jednotlivých oblastech - ve sprintu (ale i na klasice a midlu, kde se jde nominovat z oblastního přeboru) - dost liší. Nebo to snad má znamenat, že pro start ve sprintu budeme běhat limity na dráze? Vždycky jsem žil v domění, že pro OB i pro sprint je potřeba i něco trochu navíc než svižný atletický krok.
>
>>nadávám jen lidem, co předtím nadávali mě, čili pokud jsi nebyl jedním z anonymů či posměváčků, tak můžeš být v klidu, lůzou nejsi.
>>
>>a) stejně jako na MS se člověk nominuje z nominaček
>>b) stejně jako na IROONMANA se člověk nominuje z kvalifikačního závodu
>>c) stejně jako na MČR v atletice či plavání se člověk nominuje z limitu
>>
>>stejná možnost by měla fungovat i v OB, jak běžet MČR. Nejjednodušším způsobem, jak toho dosáhnout, je rozšířít nominace na MČR z oblastí.
>>Tvé nastíněné scénaře jsou dle mě zbytečně časově a finančně náročné.
>>
>>>Tak když jsi ani za měsíc nevyplodil jedinej konkrétní návrh, zkusim to za tebe:
>>>
>>>Závodníci, kvůli kterým by možná stálo za to něco měnit:
>>>
>>>1) eliťák, ale má málo závodů - běhá elitu díky licenci z miulýho roku, novou si vyběhne na MČR, kam se i přes málo závodů dostane z rankingu nebo požádá o divokou kartu
>>>
>>>2) závodník výkonostně okolo 200. místa v rankingu - chce se dostat na MČR, tak ví že na jaře mu stačí 2-3 povedený závody a na MČR se dostane, pokud závody neobjezdí, má smůlu
>>>
>>>3) závodník, který rok vynechal nebo který v životě neběžel OB a chce se nominovat na MČR (to asi nejvíc řešíš) - přes zimu točí, na jaře se musí spokojit nejdřív s H21C, ty vyhraje, na další Áčka (před MČR jsou tuším 3 víkendy) dostane divokou kartu do H21A, zase vyhraje a buď:
>>>
>>>a) rovnou dostane divokou kartu na MČR
>>>b) i těch 6 závodů mu stačí do 200. místa a nominuje se
>>>c) když je tak dobrej, zajede si na přebor oblasti, kde v klidu postoupí
>>>
>>>
>>>Čili nevidim moc důvodů, proč kvůli tomu nějak drasticky měnit ranking ev. nominace. Možná snížit počet závodů v rankingu kvůli motivaci, ale po přepočtu se až na pár výjimek nic nezměnilo. Ale pokud točíš a chceš bez závodů hned na MČR, tak tam podle mě nemáš co dělat.
>>>
>>>Jiná věc je MČR ve sprintu, tam bych to zkrouhnul na třeba 40 lidí, ideálně semifinále a finále. Ale dělat sprintovej ranking, když za rok jsou všehovšudy 3 kvalitní sprinty mi nepřijde ideální.
>>>
>>>A zkus ve svejch odpovědích rovnou nenadávat ostatním. Mě třeba taky ranking moc nebere, takže jsem lůza? Už mě s tim docela sereš.
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)