Re: Proč si myslím, že současné MČR klasika je dobrý systém?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: JJ , posláno: 21.12.2008 12:02:07, z adresy: 62.240.183.85

"Navíc míchání závodů s jiným spektrem účastníků (což Ačka a MČR je) přináší problémy, typu v sobotu nemůžu běžet, ale v neděli bych chtěl, mám tam ale kvůli jednomu závodu jet těch 250km. Navíc část neúspěšných kvalifikantů by na finále nejezdila (i kdyby byly zachovány odstupňovaná finále) a to by nebylo fér k pořádajícímu oddílu."

osobně jsem pro otevřenou kvalifikaci (resp. doplnění rankingu oblastmi), čili problém s tím, že v sobotu nemůžu běžet a v neděli jo, není nijak velký. Účastnící by platili startovné za celé MČR, což by znamenalo, že pořadateli škodu nezpůsobí tím, že nepřijedou na své finále.



"Rozdělení podle rankingu je dost nepřesné a kam bychom nasadili reprise, co tráví spoustu času v zahraničí?"
rozdělení podle rankingu je dost nepřesné, protože běžci nejsou motivování k tomu, aby byly v rankingu co nejlépe (šlo jen o to dostat se do 70., či do 200.). Pokud by byla rankingu přisouzena větší důležitost v podobě nasazování na MČR (např. prvních 30 A finále,, dalších 30 B finále atd. atd., pak bych očekával i reakci ze strany běžců a snahu si své místo držet)
U reprezentace by pak fungoval stejný systém jako u nového MČR ve sprintu (zrovna ve sprintu mě to sice trochu překvapuje a nemyslím si, že by 40. v rankingu byl o tolik horší než reprezentant "nesprinter", aby jeden měl jasnou nominaci a druhý nepostoupil, ale to je nyní jedno a ukáže čas)




>Tak ti Jirko vyhovím, a dám ti tady odpověď na tvojí otázku bez osobních útoků a podobně. Pokud srovnám:
>1. současný systém
>2. jednodenní klasika
>3. nominace z klasiky minulý víkend
>4. nominace z několika závodů
>
>
>Nominace z více závodů, by zavedla to, proti čemu si tu svého času zbrojil. Povinou účast na právě určených závodech a termíny těchto závodů by mohli jednoduše kolidovat s programem RD. Nastala by tudíž řada otázek a zvýšilo by se riziko, že ti nejlepší by nedorazili a to by bylo značné oslabení prestiže MČR klasika. Navíc by asi byla vetší šance se nominovat v Ačkách než v Elitě.
>
>Nominace z klasiky minulý víkend, by přinesla podobný problém v menším měřítku. Navíc míchání závodů s jiným spektrem účastníků (což Ačka a MČR je) přináší problémy, typu v sobotu nemůžu běžet, ale v neděli bych chtěl, mám tam ale kvůli jednomu závodu jet těch 250km. Navíc část neúspěšných kvalifikantů by na finále nejezdila (i kdyby byly zachovány odstupňovaná finále) a to by nebylo fér k pořádajícímu oddílu.
>
>Jednodenní klasika, to bych nečekal že navrhneš, když ti vadí jednodenní sprint. Rozdělení podle rankingu je dost nepřesné a kam bychom nasadili reprise, co tráví spoustu času v zahraničí?
>
>Vedle toho, pokud ti na současném systému vadí jenom to, že méně trénující jedinci jsou znevýhodněni oproti těm více trénujícím. Pak ti odpovím, tak to má být nee?
>
>PS: já jsem pro delší kvalifikace, když rozdíl mezi kvalifikací na klasiku a českým midlem je 10min (poslední 2 roky), tak je jasný, že se musí běžet v tempu midlu a krom jednoho delšího postupu to pak midl skutečně je.
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)