Proč si myslím, že současné MČR klasika je dobrý systém?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: japro , posláno: 21.12.2008 10:29:22, z adresy: 85.207.44.97

Tak ti Jirko vyhovím, a dám ti tady odpověď na tvojí otázku bez osobních útoků a podobně. Pokud srovnám:
1. současný systém
2. jednodenní klasika
3. nominace z klasiky minulý víkend
4. nominace z několika závodů


Nominace z více závodů, by zavedla to, proti čemu si tu svého času zbrojil. Povinou účast na právě určených závodech a termíny těchto závodů by mohli jednoduše kolidovat s programem RD. Nastala by tudíž řada otázek a zvýšilo by se riziko, že ti nejlepší by nedorazili a to by bylo značné oslabení prestiže MČR klasika. Navíc by asi byla vetší šance se nominovat v Ačkách než v Elitě.

Nominace z klasiky minulý víkend, by přinesla podobný problém v menším měřítku. Navíc míchání závodů s jiným spektrem účastníků (což Ačka a MČR je) přináší problémy, typu v sobotu nemůžu běžet, ale v neděli bych chtěl, mám tam ale kvůli jednomu závodu jet těch 250km. Navíc část neúspěšných kvalifikantů by na finále nejezdila (i kdyby byly zachovány odstupňovaná finále) a to by nebylo fér k pořádajícímu oddílu.

Jednodenní klasika, to bych nečekal že navrhneš, když ti vadí jednodenní sprint. Rozdělení podle rankingu je dost nepřesné a kam bychom nasadili reprise, co tráví spoustu času v zahraničí?

Vedle toho, pokud ti na současném systému vadí jenom to, že méně trénující jedinci jsou znevýhodněni oproti těm více trénujícím. Pak ti odpovím, tak to má být nee?

PS: já jsem pro delší kvalifikace, když rozdíl mezi kvalifikací na klasiku a českým midlem je 10min (poslední 2 roky), tak je jasný, že se musí běžet v tempu midlu a krom jednoho delšího postupu to pak midl skutečně je.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)