Re: Re: Re: Re: MČR ve Vizovicich 2007 - vypocet zkresleni - zeny (a otazky k zamysleni)


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Jiří Jansa , posláno: 21.12.2008 12:43:05, z adresy: 62.240.183.85

Mistrovstvi ma dva dny, ale klasika je definována jako jednodenní závod na 90´, čili proto jsem to zde otevřel, že by alespoň MČR mohlo být podle pravidel. A nemyslím si, že by to muselo mít tak malý vliv, zvláště u hůře trénovaných běžců (tedy těch co dříve hodně trénovali a a nyní už jen tak objíždějí či ani to, z okolí např. Mára) může být velký rozdíl mezi výkonem v So a výkonem v neděli, což potencielně může zkreslit výsledky (i medajle, letos největší chyby byly v závěrečném pytlíku).

Sice tím částečně popírám své předešlé návrhy, ale vždy je něco za něco.

ohledně přesného vyčislení, jakou roli hraje únava, si nedělám žádné iluze, ale zajímavé třeba je, že z mých 2 analýz plyne, že u žen je ten rozdíl o dost větší než u mužů, což jsem předpověděl. Uvidíme jak D20, kde by to mělo být největší.

>Podle me, ztrata diky obtiznosti trati a hlavne delce (8 km ku nedelnim 13,5 km) rozhodne neroste linearne, kdyz k tomu pridas, ze ti nejlepsi muzou oproti kvalifikaci citelne zrychlit, tak ta unava nemusi dat vic nez 5?-10?%.
>
>A nakonec to hlavni - z daneho souboru dat to nemuzes nijak prokazat. A i pokud by se ti to nedejboze na urcite hladine pravdepodobnosti prokazat podarilo, budes mit problem urcit do jake miry je tento efekt negativni. Mistrovsti ma dva dny a regenerace je jeho soucasti, myslim ze kolikrat tu poukazujes na mnohem nespravedlivejsi veci a tato vudci nim skoro nestoji za zminku. K tomu chtit kvuli necemu neprokazetelnemu menit system mistrovstvi mi prijde jednak beznadejne, jednak zbytecne.
>
>>jako u minulých - tedy beru výslednou ztrátu v sobotu, nedělní ztrátu (ztráta na nejlepší mezičas) po stejné době jako sobota. Pokud to správně interpetuju, tak v neděli je v průměru ztráta o 30% větší po stejné délce (časově) závodu.
>>
>>Navýšení zde je dle mě z těchto faktorů:
>>- v sobotu jde o semifinále, kde některé rozběhy mohou být pomalejší, jiné tratě atd., čili by tito běžci měli větší ztrátu již v sobotu)
>>- těžší trať
>>- únava (kterou já považuji za hlavní faktor, resp. za faktor, který by vůbec ve vrcholném podniku českého OB neměl hrát roli)
>>
>>
>>
>>>Můžu se zeptat na způsob výpočtu?
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)