Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak znovu


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Kuba z VjČ , posláno: 22.12.2008 17:17:13, z adresy: 88.103.248.27

Tohle už je dost slovíčkaření... Když je někdo v D finále tak to znamená, že zrovna ten víkend nemá aktuální formu. Kdybychom měli čekat na to, až všem vyjde MČR na klasice, až budou mít všichni svůj nejlepší víkend, tak MČR není ani jednou za 50 let. Já si myslím, že tím, že bys rozšířil nominaci z oblastí bys ničeho nedosáhnul. Jestli tvrdíš opak, tak prosím tě vyhledej všechny oblastní přebory na klasice, najdi si prvních 3 - 4 místa (samozřejmě nepočítej lidi, co by postoupili díky rankingu), pak se podívej, jestli to náhodou nejsou veteráni a pak se ještě podívej, jak dopadli na federálech nebo béčkách v září... Pak se můžeme bavit, jestli někdo z nich zaběhne dobrý výsledek na MČR.

>a) nevím, kde bereš tu jistotu komentovat výsledky druhých. Já i v D finále na MČR na klasice vidím velmi dobré běžce.
>
>b) stejně jako nominovaný z oblasti dopadlo spousta nominovaných z rankingu. To můžu taky říkat: "podívejte se, nominovali se z rankingu a jak dopadli"
>
>
>
>>prič myslíš že tam je to I...
>>Čti pořádně!!! Tohle větu ti nepíšu poprvé!!!
>>
>>>zase - jsme v kruhu. Pokud bych běžel z Vysočiny já, byl by rázem běžec v A finále a tvá analýza by padla.
>>>
>>>Dále -
>>>nabídka vytváří poptávku, pokud budu vědět, že se na MČR nominuji i jinak než z rankingu, mohu si podle toho sestavit kalendář závodů a mít jistotu, že když solidně zaběhnu oblastní přebor (já navrhuji 1. - 5. místo), pak jsem postoupil.
>>>
>>>>Ano, ale nominují se i ti méně solidní - jednoho jste v D finále měli. Jihočeši jsou tedy na tom lépe - v D finále nikdo, v C finále 1... Současný systém je vyhovující.
>>>>
>>>>>Vzhledem k tomu, že v současné době určuje kdo na MČR patří a nepatří velmi pofidérní ranking (schválně si udělej experiment, odečti si ze svých bodů 20% a koukni se, kam jsi se posunul,, těch 20% je sice extrémní příklad, ale pro ilustraci stačí), tak jde o velmi zvláštní exkluzivitu.
>>>>>
>>>>>Ano, 200 běžců nepřijede (někomu se to nehodí, někdo je nemocný, někdo je pryč), čili nechápu, jak pořadateli uškodí 30 běžců navíc (kteří se navíc rekrutují z H21 a potažmo D21, tedy skupina s velkou peněženkou, co rozhýbe ještě více ekonomiku závodů svým stravováním a vůbec).
>>>>>Já pořád nechápu, kde berete, co to bude za špatné běžce. Alespoň z Vysočiny se nominují vcelku solidní běžci.
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>>Dobře to chápeš. Chátra a sportovní lůza nemá na MČR co dělat. Akorát nevím, jak dopředu určíš, kdo nemá na B finále :-D
>>>>>>
>>>>>>A víš, proč není ani 200 lidí na startovce? Protože jich může jet maximálně 200. A stačí když někdo onemocní nebo nechce jet a hned jich není celých 200. Kdyby byla kvalifikace otevřena pro neomezený počet závodníků, musel by pořadatel počítat i s variantou, že se mu tam dostaví všichni, co jsou v rankingu a ještě nějací, co v něm ani nejsou.
>>>>>>
>>>>>>MČR je výdělečné i při současném systému a mapy se zaplatí. Kdyby nebylo, tak ho nikdo nepořádá.
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>>tak zrovna letos, pokud bych věděl, že jsem postoupil z oblasti, by jsi měl hned jednoho potenciálního běžce do A finále.
>>>>>>>Příští rok to zas může být někdo jiný, kdo je např. letos pryč či zraněný (já znám takové 2 - velmi dobří běžci, jeden zraněný, druhý v cizině).
>>>>>>>Osobně mi to je vcelku jedno, kdo tam postupí či nepostoupí z oblasti, důležité je, že přibude možnost se nominovat, aniž bych musel absolvovat rankingové martyrium.
>>>>>>>
>>>>>>>Staroušovi:
>>>>>>>pokud bych to přehnal a pokračoval v tvé argumentaci, tak na MČR nemá běhat nikdo, kdo si nevyběhne alespoň B finále.
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>Předpokládám, že současný systém "Velkého MČR" se dělá proto, aby se to pro pořadatele stalo trochu "lukrativnější" záležitostí a vybral více peněz na startovném, aby se zaplatila mapa apod.
>>>>>>>
>>>>>>>To, zda mu přibude práce s jedním finále navíc, mi není vůbec jasné, v současné době z té 200ky nepřijede nikdy plný počet a není mi tedy jasné, co by chudák dělal, kdyby přijeli všichni.
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>>I těch 30 - 40 závodníků je další finále navíc. Btw. koukni se, jak dopadají ti, co jsou nominováni z oblastního přeboru. Dopadli by ty 3 - 4 další výrazně lépe? Nebo by skončili ve finále E či F?
>>>>>>>>
>>>>>>>>>původně jsem navrhoval, aby startovat mohl každý, nyní se spokojím s 3-4 místy z oblasti. Zdá se Ti to jako velký nárůst počtu závodníků ? Mě osobně nikoli (do teď jsem navíc předpokládal, že u OB závodů platí vcelku velké úspory z rozsahu, tedy když mám mapu a kvalitní zázemí a tratě, víceménně je mi jedno (resp. je to plus), zda přijede 1100 či 1200 závodníků). Zde půjde nárůst o cca 30-40 běžců, kteří si svůj postup férově vyběhli.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>Dál - rozhodně bych ty běžce, co se nominují z oblastí, nepodceňoval, půjde namlich o:
>>>>>>>>>- běžce z 200. - 300. místa, tedy těsně za těmi, co nepostoupili
>>>>>>>>>- běžce, co mají málo závodů, a proto se nenominovali z rankingu
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>Cílem by nemělo být nominovat se na MČR a zde si vybíhat body, ale zaběhnout nějaké umístění na MČR.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>Když je tak dobrej, ten co má rodinu, práci nebo něco jinýho, tak si to jistě vyběhne na oblastním přeboru - když chci na MČR, tak bych měl být schopen něco obětovat. Když se to nepovede na oblastním přeboru, tak si zažádá o divokou kartu - jestli je fakt tak dobrej, tak mu ji jistě dají. Ikdyž si osobně myslím, že člověk s pracovními povinnostmi nebo zatěžkaný rodinou bude rád za jakýkoliv závod OB a nebude řešit, jestli běží oblastňák či MČR (ale je to jen můj názor).
>>>>>>>>>>Proč má být MČŘ uzavřené pro 200 startujících?
>>>>>>>>>>Už tak se v lese pohybuje dost závodníků - přes 1100 (tuším, že 1080 bylo na posledním MČR na klasice bez kategorií P) a je to závod jen pro ty nejlepší - a to jsi myslím psal i ty. Kdo není tak dobrej, ale rád si zaběhne v pěkném terénu na dobré mapě dobře připravený závod, tak pro toho jsou kategorie P a je o ně dost zájem.
>>>>>>>>>>Čím víc závodníků bude běhat v kategoriích HD21, tak bude potřeba mít připravenou ještě jednu farstu při kvalifikaci (jde o to, že občas je těžké postavit 3 farsty tak, aby nikdo proti tomu nepodal protest a závodníci neběželi spolu, zkus to u 4 nebo 5). Pokud to nerozfarstuješ, tak budeš mít v lese dálnice jako na Šajtavě a startovní časy se protáhnou tak, že všichni budou nadávat, že musí čekat (na start nebo na někoho z auta). Uzavřenost tím prospěje jak organizátorům, tak i závodníkům - dostat se na MČR je pro slabší závodníky už docela dobrá meta při tréninku. Btw. jsi si úplně jistý, že všichni by toužili ject na MČR na klasice a běžet D finále (nebo E a F finále), kdyby se to uvolnilo pro všechny? Já se svými mizernými výsledky jsem spokojen v kategorii P6, ikdyž nepopírám, že jestliže to úplně otevřeš, tak bych se hlásil do H21 - je z toho přeci ranking ne?
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>"A i kdyby se jedno, dvě vyskytlo, tak je to pouze výjimka, která nemusí být na 250. místě, ale třeba na 700."
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>mluvíme zde typově o 2 nespravedlnostech:
>>>>>>>>>>>- běžci na rozhraní, kteří se na MČR nedostanou jen proto, že běhají slabší oblasti a tak část jejich závodů je silně podhodnocena.Tito běžci velmi pravděpodobně nebudou v A či B finále, ale komu to vadí. Osobně nevidím rozdíl snažit se být 70. a snažit se být první, prostě jsme si stanovil cíl a za ním jsem si šel.
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>- běžci, kteří z jakéhosi důvodu mají málo kvalitních závodů (studium v zahraničí, práce, rodina), ale jinak, pokud by se rozhodli, že si MČR zaběhnou, po 1-2 měsícech tréninku by se do A či B finále dostali
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>Mrzí mě, že jste zatím neuvedli, komu uzavřené MČR prospěje, když je počet startujících menší než 200. Jedinou odpověď jsem nezískal zde, ale majlem, s tím, že dotace na činnost je největší pokud je jakoby co největší počet nom. závodů - 10. Ale zde bych předpokládal, že pokud je možnost nominace z oblasti pro jednoho závodníka, pak i možnost nominace pro např. 4 běžce z oblasti tuto dotaci neovlivní.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)