Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový web ČSOS - „Povedzte mi, čo si predstavujete pod slovom pouťák?“


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jj , posláno: 22.7.2010 7:57:32, z adresy: 62.240.183.85

zatím jediný, kdo utíká od tématu, jsi ty.

Proto tě prosím, aby jsi mi řekl, jak v druhém modu operandi závodění (viz předešlý příspěvek) rozlišíš závody na ty důležité a na ty méně..



>Člověče, já ti nerozumím. Vůbec nechápu, čím se to snažíš mládeži plést hlavu. A už se mi opravdu vůbec nechce reagovat na tu kravinu: "rozdelovani zavodu na ty dulezite a na ty mene je v orientačním běhu zcela umělé, každý terén a a každá trať je jiná, čili se nedají seřadit podle důležitosti."
>Promiň, ale snášet argumenty proti tomuto tvrzení mi přijde podobné, jako snášet argumenty třeba proti tvrzení "záminkou pro rozpoutání II. světové války byl nálet lucemburského letectva na Berlín".
>A to se mi po zkušenostech už nechce, protože to považuju za zbytečnou ztrátu času. Pokud jde o ostatní, tak těm je to buď naprosto lhostejné nebo jsou jim naše přestřelky k smíchu (pochopitelně). Pokud jde o tebe, tak, kdykoliv jsem začal argumentovat, tak jsi:
>- nereagoval, nebo
>- utíkal od tématu a plácal nějaké pytloviny, aby ses vylhal, nebo
>- kolem sebe kopal a urážel, nebo
>- rovnou všechno smazal (na svém konkurenčním diskuzním fóru).
>
>>jojo, asi půjde o bod 5.
>>
>>Orientační běh je pěkný v tom (stejně jako šachy), že zde existují 2 druhy soubojů:
>>1) ten mezi závodníky na stejné trati (na stejné šachovnici)
>>2) ten mezi závodníkem a stavitelem (potažmo mapařem) (v šachách pak s pozicí, bez závislosti na soupeři)
>>
>>v prvním módu operandi soubojů je tvůj pojem "pouťák" pravděpodobně použitelný, i když mi přijde vůči pořadatelům rankingového závodu se spoustou předpisů (vždyť kolik jen dalo práce, aby mohl být noční na Botaze alespoň z 90% regulérním rankingovým závodem) značně neuctivý
>>
>>
>>v druhém módu operandi ale pojem "pouťák" (právě díky variabilnosti terénu a tratí) použitelný není, jelikož jsou jednotlivé tratě a terény spolu neporovnatelné
>>
>>
>>
>>v tom prvním modu operandi je výkon v OB sportem, v tom druhém je uměleckým dílem
>>
>>
>>stačí ti to takto, nebo budeš dál mládeži plést hlavu ?
>>
>>>V těch posledních dvou dnech jsi tady zase navršil minimálně pět podivuhodností, se kterými absolutně nesouhlasím a byla by docela radost nad nimi diskutovat. Ale nemám čas, chuť ani energii vršit zbytečně argumenty proti názorům někoho, kdo ve skutečnosti diskutovat ani nechce.
>>>Tak jen jeden bod, tvoje konstrukce: "rozdelovani zavodu na ty dulezite a na ty mene je v orientačním běhu zcela umělé, každý terén a a každá trať je jiná, čili se nedají seřadit podle důležitosti." je naprosto zmatečná a zcela nesmyslá.
>>>Napadají mě 4 možnosti:
>>>1) Je to z tvé strany intelektuální provokace a sám víš, že tato věta je blbost.
>>>2) Zformuloval jsi to takto, ale vlastně jsi chtěl napsat něco trochu jiného - víš, že takhle je to kravina.
>>>3) Víš, že každý závod má jinou důležitost, ale uráží tě pojem "pouťák". Pak můžeš používat nějaký politicky korektní termín, navrhuji ti třeba "závod menšího než vysokého významu".
>>>4) Sám té své konstrukci věříš a pak vůbec nevím, která bije. Možná jsi dosud nepochopil podstatu sportovního soutěžení (ve všech sportech bez výjimky, včetně orienťáku a včetně jeho disciplíny sprint).
>>>Anebo je to jinak a platí nějaká možnost 5)
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)