Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový web ČSOS - „Povedzte mi, čo si predstavujete pod slovom pouťák?“


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: ZLH7001 , posláno: 21.7.2010 21:38:44, z adresy: 91.187.59.25

Člověče, já ti nerozumím. Vůbec nechápu, čím se to snažíš mládeži plést hlavu. A už se mi opravdu vůbec nechce reagovat na tu kravinu: "rozdelovani zavodu na ty dulezite a na ty mene je v orientačním běhu zcela umělé, každý terén a a každá trať je jiná, čili se nedají seřadit podle důležitosti."
Promiň, ale snášet argumenty proti tomuto tvrzení mi přijde podobné, jako snášet argumenty třeba proti tvrzení "záminkou pro rozpoutání II. světové války byl nálet lucemburského letectva na Berlín".
A to se mi po zkušenostech už nechce, protože to považuju za zbytečnou ztrátu času. Pokud jde o ostatní, tak těm je to buď naprosto lhostejné nebo jsou jim naše přestřelky k smíchu (pochopitelně). Pokud jde o tebe, tak, kdykoliv jsem začal argumentovat, tak jsi:
- nereagoval, nebo
- utíkal od tématu a plácal nějaké pytloviny, aby ses vylhal, nebo
- kolem sebe kopal a urážel, nebo
- rovnou všechno smazal (na svém konkurenčním diskuzním fóru).

>jojo, asi půjde o bod 5.
>
>Orientační běh je pěkný v tom (stejně jako šachy), že zde existují 2 druhy soubojů:
>1) ten mezi závodníky na stejné trati (na stejné šachovnici)
>2) ten mezi závodníkem a stavitelem (potažmo mapařem) (v šachách pak s pozicí, bez závislosti na soupeři)
>
>v prvním módu operandi soubojů je tvůj pojem "pouťák" pravděpodobně použitelný, i když mi přijde vůči pořadatelům rankingového závodu se spoustou předpisů (vždyť kolik jen dalo práce, aby mohl být noční na Botaze alespoň z 90% regulérním rankingovým závodem) značně neuctivý
>
>
>v druhém módu operandi ale pojem "pouťák" (právě díky variabilnosti terénu a tratí) použitelný není, jelikož jsou jednotlivé tratě a terény spolu neporovnatelné
>
>
>
>v tom prvním modu operandi je výkon v OB sportem, v tom druhém je uměleckým dílem
>
>
>stačí ti to takto, nebo budeš dál mládeži plést hlavu ?
>
>>V těch posledních dvou dnech jsi tady zase navršil minimálně pět podivuhodností, se kterými absolutně nesouhlasím a byla by docela radost nad nimi diskutovat. Ale nemám čas, chuť ani energii vršit zbytečně argumenty proti názorům někoho, kdo ve skutečnosti diskutovat ani nechce.
>>Tak jen jeden bod, tvoje konstrukce: "rozdelovani zavodu na ty dulezite a na ty mene je v orientačním běhu zcela umělé, každý terén a a každá trať je jiná, čili se nedají seřadit podle důležitosti." je naprosto zmatečná a zcela nesmyslá.
>>Napadají mě 4 možnosti:
>>1) Je to z tvé strany intelektuální provokace a sám víš, že tato věta je blbost.
>>2) Zformuloval jsi to takto, ale vlastně jsi chtěl napsat něco trochu jiného - víš, že takhle je to kravina.
>>3) Víš, že každý závod má jinou důležitost, ale uráží tě pojem "pouťák". Pak můžeš používat nějaký politicky korektní termín, navrhuji ti třeba "závod menšího než vysokého významu".
>>4) Sám té své konstrukci věříš a pak vůbec nevím, která bije. Možná jsi dosud nepochopil podstatu sportovního soutěžení (ve všech sportech bez výjimky, včetně orienťáku a včetně jeho disciplíny sprint).
>>Anebo je to jinak a platí nějaká možnost 5)
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)