Re: Re: Re: Re: Nový web ČSOS - „Povedzte mi, čo si predstavujete pod slovom pouťák?“


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: xOB , posláno: 21.7.2010 11:06:07, z adresy: 90.183.85.218

Pro me je poutak kazdej zavod kam nejedu kvuli veysledkum, ale pobavit se a potkat se s kamarady orientaky. Ne kazdej beha pro vysledky.
Takze termin poutak je naprosto vystihujici, asi vznikl od pouti, kde se lide bavili.


>rozdelovani zavodu na ty dulezite a na ty mene je v orientačním běhu zcela umělé, každý terén a a každá trať je jiná, čili se nedají seřadit podle důležitosti. Pokud by ve stejný čas běžci běželi jinou trať či dokonce v jiném terénu, dopadly by výsledky jinak, tedy jednorázové tituly příliš nedávají smysl, jelikož je v nich u orientačního běhu ukryto příliš specifičnosti
>
>jedinou disciplínou, která by částečně mohla fungovat jako ostatní individuální sporty - tedy jeden hlavní vrchol sezóny - je sprint, jelikož zde, pokud by byla možnost nějak měřit odlišnost jednotlivých závodů v různých terenéch a na různých tratích, jsou si závody nejvíce podobné
>
>
>z výše uvedených důvodů pouťák v orientančím běhu neexistuje a rád bych poprosil o jeho nepoužívání, jelikož jde o falešnou hru, která plete mládeži hlavu
>
>
>>Tak když jsem byl tedy vyzván, tak se pokusím odpovědět.
>>V prvé řadě bych řekl, že "pouťák" se skoro až vzpírá definici a ani není potřeba ho nějak definovat.
>>Ale když už, tak to vidím tak, že slovem pouťák označujeme závod, který pro nás není z hlediska výsledku závodem velkého významu. (Což samozřejmě ani náhodou neznamená, že je to závod, který chceme odfláknout.)
>>Podstatné je, že hranice, odkdy je to pouťák, je individuální. Pro někoho je oblastní žebříček vrcholnou soutěží, pro někoho je to pouťák - podle mě je to tak v pořádku a není na tom nic, co by mě iritovalo.
>>Jinak to má nastaveno Hubmann, jinak ty, jinak já, jinak "dvanáctka", která běhá druhý rok. Lendl se kdysi vyjádřil v tom smyslu, že jediné, co je důležité, jsou Grand Slamy, všechno ostatní je trénink nebo exhibice. Chápu.
>>Fotbalové derby Zlaté Hory - Jeseník je pro místní borce a třetinu městečka vrcholem sezóny, z hlediska fotbalových médií je to pochopitelně pralesní liga nebo pouťák a nečekám šot ze zápasu v BBV.
>>Teď je otázka, jestli mé vysvětlení chceš přijmout. Jestli jo, tak možná připustíš, že inkriminovaný závod byl jak z pohledu médii, tak z pohledu mého pouťák. A při tvých sprinterských kvalitách i z pohledu tvého - vždyť by tě musela hanba fackovat, kdybys tam nevyhrál.
>>Stačí to takto?
>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)