Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový web ČSOS - „Povedzte mi, čo si predstavujete pod slovom pouťák?“


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jj , posláno: 20.7.2010 18:55:08, z adresy: 62.240.183.85

to jsem se zasmál :-) Představa jak někoho posílám přes internet do vězení je jak z románu Issaca Asimova.

Pokud se dobře dívám, tak jediný, kdo do vězení (toho závodního) posílá lidi, jsi ty s celou soutěžní komisí, kdy závodníky zavírate před MČR, nedáváte jim divoké karty a podobně.

Takže nejprve bych poprosil otevřít tyhle cely !








>Ale tobě nejde o žádnou diskuzi, na tu si jen hraješ. Jediná možná pravda, která je přípustná, je ta tvoje...nějak mi to připomíná doby minulé i hodně minulé. Tam taky bylo vše nařízeno a kdo měl jiný názor, tak šup sním do vězení, tábora,....
>
>>Aljošo, mně pořád přijde, že jsi nepochopil základy lidské diskuze, která NEkončí tím, že si jeden myslí to a druhý zase ono, ale naopak na tomto faktu začíná a hledá, proč tomu tak je. to, že má někdo jiný názor, je zcela nepodstatné (Larryho Flinta jsme zde citovali už 2krát), rozhodující jsou argumenty (kdy jediný prostor pro subjektivitu je při jakémsi vážení těchto argumentů).
>>
>>Nyní jsme zde uvedl, že argument, že si každý může zvolit podstatné závody (ona subjektivita) je lichý (důvodem je, jak jsem již zmínil, že každý závod v OB je jiný a tedy vypíchnout ty hlavní je logickým nesmyslem, když spolu nemohu závody díky odlišnosti jednotlivých tratí a terénu porovnat) a tudíž slovo pouťák nemá v OB co dělat.
>>
>>Načež ty mi bez jediného argumentu odvětíš, že jsem umanutý.
>>
>>
>>
>>>Napíšu znovu stejné to co jsem psal kdysi loni.
>>>Může mít někdo jiný názor než ty? Podle tvých umanutých reakcí nikoliv.
>>>Tomášovo vysvětlení, resp. jeho pohled na slovo pouťák je mě velmi blízké, byť toto slovo znám z jiného sportu (vodní slalom). Buď tolerantní, když to vyžaduješ po jiných!
>>>
>>>>příspěvek jsem samozřejmě četl, napsal jsi v něm, že hranice pro to, co je pouťák a co nikoli je subjektivní, na což jsem ti odpověděl, že pro subjetivitu není prostor, jelikož je v OB každý závod jiný a vybrat tak pár těch pro závodníka důležitých je nesmyslem (je to jako kdyby jsi u jazyku používal vždy jen první slabiku a ty další vypouštěl).
>>>>
>>>>Tedy slovo pouťák již prosím nikoli
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>>Tebe to zase rozčílí, ale nemůžu reagovat jinak.
>>>>>ČETL JSI VŮBEC TEN MŮJ PŘÍSPĚVEK, NA KTERÝ ODPOVÍDÁŠ?
>>>>>
>>>>>>rozdelovani zavodu na ty dulezite a na ty mene je v orientačním běhu zcela umělé, každý terén a a každá trať je jiná, čili se nedají seřadit podle důležitosti. Pokud by ve stejný čas běžci běželi jinou trať či dokonce v jiném terénu, dopadly by výsledky jinak, tedy jednorázové tituly příliš nedávají smysl, jelikož je v nich u orientačního běhu ukryto příliš specifičnosti
>>>>>>
>>>>>>jedinou disciplínou, která by částečně mohla fungovat jako ostatní individuální sporty - tedy jeden hlavní vrchol sezóny - je sprint, jelikož zde, pokud by byla možnost nějak měřit odlišnost jednotlivých závodů v různých terenéch a na různých tratích, jsou si závody nejvíce podobné
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>z výše uvedených důvodů pouťák v orientančím běhu neexistuje a rád bych poprosil o jeho nepoužívání, jelikož jde o falešnou hru, která plete mládeži hlavu
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>>Tak když jsem byl tedy vyzván, tak se pokusím odpovědět.
>>>>>>>V prvé řadě bych řekl, že "pouťák" se skoro až vzpírá definici a ani není potřeba ho nějak definovat.
>>>>>>>Ale když už, tak to vidím tak, že slovem pouťák označujeme závod, který pro nás není z hlediska výsledku závodem velkého významu. (Což samozřejmě ani náhodou neznamená, že je to závod, který chceme odfláknout.)
>>>>>>>Podstatné je, že hranice, odkdy je to pouťák, je individuální. Pro někoho je oblastní žebříček vrcholnou soutěží, pro někoho je to pouťák - podle mě je to tak v pořádku a není na tom nic, co by mě iritovalo.
>>>>>>>Jinak to má nastaveno Hubmann, jinak ty, jinak já, jinak "dvanáctka", která běhá druhý rok. Lendl se kdysi vyjádřil v tom smyslu, že jediné, co je důležité, jsou Grand Slamy, všechno ostatní je trénink nebo exhibice. Chápu.
>>>>>>>Fotbalové derby Zlaté Hory - Jeseník je pro místní borce a třetinu městečka vrcholem sezóny, z hlediska fotbalových médií je to pochopitelně pralesní liga nebo pouťák a nečekám šot ze zápasu v BBV.
>>>>>>>Teď je otázka, jestli mé vysvětlení chceš přijmout. Jestli jo, tak možná připustíš, že inkriminovaný závod byl jak z pohledu médii, tak z pohledu mého pouťák. A při tvých sprinterských kvalitách i z pohledu tvého - vždyť by tě musela hanba fackovat, kdybys tam nevyhrál.
>>>>>>>Stačí to takto?
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)