Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ranking v nasledujicich mesicich - stejná diskuze ve SWE


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: JJ , posláno: 13.7.2009 23:30:17, z adresy: 192.251.226.206

jinak ještě mi to nedá - dnešní podvečer jsem strávil čtením starších diskuzních příspěvků na alternativet.nu a je až úsměvné, jak probíhají nezávisle na sobě 2 obsahově zcela stejné diskuze ve 2 zemích (voda se čeří podobným směrem - middle a sprint s otevřenými kvalifikacemi pro co nejvíce závodníků, MČR na klasice bez kvalifikace,,, MČR ve štafetách, MČR v nočním a na dlouhé trati otevřené).

dokonce i tvůj argument o poklesu počtu závodníků objíždějících závody díky "uvolňování" podmínek pro start na MČR (na MSv) je zde uveden..

mám tak víceméně jasný pocit, že se nyní již jen čeká, až někdo zodpovědný řekne - jo, vlastně by to tak mělo být - a krásně a v klidu se nejen mnou navrhované změny zavedou


to už ale bude vytloukání klínu klínem, protože mezitím celá(é) 1 až 2 generace běžců díky strnulosti rozhodování zmizí z českých OB kolbišť a mladší ročníky nejsou schopny tento úbytek nahrazovat ani v jiných sportech, natož ve fyzicky náročném (a tak vcelku neatraktivním) sportu jako je OB


ukáže se tak, že Schumpeterova kreativní destrukce myšlenek a nápadů ještě stále probíhá díky různým hierarchiím a strukturám velmi pomalu






>"Pokud mi bude stačit jezdit na méně závodů, tak to tak prostě udělám. Právě díky takovému systému začnu ještě víc jezdit na závody v jiných sportech nebo do ciziny. Orienťák u mě v žebříčku priorit ve výsledku ještě klesne. "
>
>zde si nerozumíme v tom, co znamená stačit.. Pokud stačit znamená - start na MČR - pak část běžců bude mít ještě méně závodů než nyní. A je to dobře, na MČR nemá hrát roli, jestli jsem předtím přijel pozdravit na 5 nebo 10 závodů.
>
>ale takhle všichni neuvažují, jelikož pro soutěžení v OB se více hodí dlouhodobá soutěž, ve které se střídají terény. A touto soutěží se postupně stal ranking, i přes své nedostatky, že má málo závodů či je smíchán z disciplín, které spolu nesouvisí (nyní vyřešeno Superrankingy).
>
>Tedy 2 rankingy - jeden s méně závody pro nasazování na MČR (a to bude mít tebou zmiňovaný efekt v podobě méně závodů pro některé závodníky)
>druhý naopak s více závody - dlouhodobá soutěž s 15-20 závody (či rozděleno na 8 KT a 8 KL) (a to bude mít efekt v tom, že bude mít závodník více závodů).
>
>Zde můžeš uvést, že dlouhodobá soutěž zde již existuje - Český pohár - a přesto to příliš běžců nesleduje. To je pravda, ale má to opět několik důvodů:
>- míchají se 2 disciplíny (KT a KL)
>- závody jsou v 2denních formátech, což je náročné,, pokud chci uspět v neděli, je nejlepší sobotu vypustit
>- je to soutěž jen pro pár nejlepších, pro zbytek dlouhodobá soutěž neexistuje
>
>jinak díky programu nekonečné zábavy a "OB - sportu pro všechny" došlo k rozmělnění hodnoty závodu a bude čím dál hůř (schválně kdo ví, kdo vyhrál letošní přebor vlastní oblasti na klasice).
>
>I proto je třeba výpočet rankingu trochu upravit, např. tím, že se stanoví minimální hodnota, kterou závodník získá za první, druhé či třetí místo (což je ve své podstatě efekt fiktivního běžce). Ale to je již do jiného vlákna.
>
>
>
>
>>Tak znovu:
>>
>>Pokud mi bude stačit jezdit na méně závodů, tak to tak prostě udělám.
>>
>>Co z toho vyplývá?
>>
>>Právě díky takovému systému začnu ještě víc jezdit na závody v jiných sportech nebo do ciziny. Orienťák u mě v žebříčku priorit ve výsledku ještě klesne.
>>
>>A pokud takhle uvažují všichni, což se nám de facto neustále snažíš podsunout, dojde k tomu, co už jsem říkal. Nižší účast na závodech i jejich vypovídací hodnota.
>>
>>Knjaz Miloš s námi.
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)