Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ranking v nasledujicich mesicich - stejná diskuze ve SWE


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: JJ , posláno: 14.7.2009 12:22:32, z adresy: 88.198.172.198

to s tou úrovní dle mě není správný argument, sice zde jsou běžci horší (hlavně tedy v orientační složce a pak v tom, že pokud skončí, tak skončí víceméně zcela a ani se alespoň částečně nesnaží uspět na národních šampionátech a dejme tomu ve štafetách,,, ale co se týká počtu na závodech, tak o tolik menší to není (vynechám-li samozřejmě velké štafety a Oringen, které spojují elitní kategorie, výkonostní závodníky, tak i občasné závodníky, kteří jinak OB vůbec nedělají).


to, že o lepší soutěže zde není zájem, je samozřejmě výsledkem celkového sociologického vývoje v OB společnosti, kdy se po procedění dětí do pořádných sportů typu fotbal či hokej dostávají do OB zcela nesoutěžní povahy, OB pak nezbývá, než svůj sport prezentovat jako nekonečný výlet po lesích nejlépe s bandaskou piva a hlazením si bříška někde pod smrčky jak v Hrabalových románech.


Rozdělení soutěží na KT,KL není pro každého, čekal bych, že to bude sledovat cca 60 běžců. Zbytku je ranking jedno už nyní a pak je škoda, když ani nemají možnost alespoň na MČR zavítat, když výkonost mají a jediné, co jim brání, je nedostatek závodů.


Ten příměr s NHL dle mě nesedí, jelikož nemluvíme o hlavní soutěži - finále, ale o kvalifikaci na ní, která co nejvíce otevřená být může. Kvalifikace ve Finsku na Middlu má v mužích tuším 7 rozběhů...





>Boha jeho! Možná se pletu, ale Švédsko je země s několikanásobnou rozlohou i členskou základnou.
>
>Pokud použiju srovnání s tvým oblíbeným hokejem, tak se nám tady zrovna snažíš natlačit, ať máme v hokejové lize 30 týmů, protože v NHL jsou taky.
>
>A jinak teda ještě jednou. I když bych některé tvé návrhy na zlepšení ihned podepsal, s tím dvoukolejným systémem jsi prostě mimo. Pořád nechápeš, že je to jenom další rozmělnění a znepřehlednění soutěží? Kolik orienťáků asi dokáže počítat do šestnácti? Já mám občas problém i s deseti.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)