Re: Vyvrácení neexistujícího problému ?:-(?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 23.12.2008 20:48:35, z adresy: 62.240.183.85

myslel jsem to tak, že pokud by trend v mých výpočtech byl opačný než předpovězený, pak jsem zanedbal nějaký faktor, který je mnohem důležitější.

Pokud by mi při výpočtu rankingu z 10 a 6 závody vyšlo, že jsou stejné, pak bych uznal, že to je jedno, jaký systém se použije. Jelikož ale je rozdíl mezi nimi v průměru o 10% (a to jsem bral závodníky vpředu (1-300), vzadu jsou rozdíly mnohem větší), pak asi problém existuje.


Osobně již víc nepotřebuji (vše jsme alepsoň trochu vyčíslili) a myslím, že proti rozšířenému postupu z oblastí či jinému nerankingovému opatření jsou již jen absolutní rankingoví fanatici.

Ale nechám to již na někom jiném, já jsem si své místečko v rankingu vybojoval a sám proti davu (když se již hádám za někoho uplně jiného) mě již na svátky Jorgenské nebaví.



>pokud by daný problém neexistoval, pak by ho výpočty vyvrátily. Přiznám se, že toto tvrzení je pro mne nesrozumitelnější, než když tu napíšeš, že 1+1=3. Občas ale podobnou myšlenku zaznamenávám u některých dodavatelů sw systémů.
>
>Neexistenci problému podle mého výpočtem neprokážeš (na rozdíl od existence). Vidím tu analogii s psaním sw (což vlastně výpočet rankingu je). Pokud objevím nesrovnalost a tedy potencionální chybu, jsem ji většinou schopen nějak prokázat a pak i opravit. Ale o žádném jen malinko složitějším algoritmu či programu si netroufnu tvrdit, že je bez chyby, i když vymyslím a provedu velmi vyčerpávající testy.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)