Re: P ČSOB a kauza Jaromír Švihovský


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Švihák , posláno: 20.6.2008 11:23:56, z adresy: 147.230.26.246

Rád bych okomentoval jen pár slovy zasedání, které proběhlo. Rozmýšlel jsem si to dlouho, jestli mám něco napsat nebo ne, ale poté co Zhusta napsal veřejně svojí pravdu, napíšu i já tu svoji a pouze jenom v bodech.

• I kdyby byl uložen stop do konce roku – pro nás by to nemělo žádný efekt (to sis Libore neuvědomil? – daleko větší trest už dávno proběhl a v úplně jiné formě).

• Byl jsem připraven a navrhl, že klidně dobrovolně nebudu běhat do konce roku, pokud si to na předsednictvu přejí, ale žádal jsem, aby se postupovalo oficelně dle sepsaného řádu.

• Zapomněl si, Libore, napsat, že člověk, který sepisoval disciplinární řád, byl požádán, ať vydá svoje odborné stanovisko: Jednoznačné rozhodnutí znělo: „Potvrdit moje odvolání a stáhnout obvinění“.

• Předsednictvo mě překvapilo, že nejsou vůbec žádní diplomati:

1) Já měl už téměř trest za sebou, a kdyby potvrdili odvolání, vlk by se nažral a koza by zůstala celá.

2) Kdyby trest Slovákovi zkrátili do konce června, taky by to měl za pár a veřejnost by se nebouřila.

Libore, nediv se, že jsou takovéto reakce na BENu, říkal jsem ti hned po skončení zasedání, že jste udělali chybu ve Vašich rozhodnutích, protože se to dá shrnout do dvou bodů:

1) Bez problémů odsoudíte nevinného.
2) Uznáváte fyzické násilí, byť by bylo zasloužené.

A to se potom nesmíš divit, že na to veřejnost zareaguje tímto způsobem. To, že jsme si to zasloužili (za něco jiného), je pravda a to sem říkal i na předsednictvu, že ten trest přijímám, ale mohlo se to provést trošku chytřeji, nezlob se na mě...




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)