Re: Re: Re: Re: Re: Kokořínsko v ofenzívě


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Zdenko Procházka , posláno: 28.6.2011 12:44:22, z adresy: 78.102.88.52

Bohužel z předchozích příspěvků je vidět, že jedině Petr Junek ví o čem mluví. Ostatní (kromě Sosny, který nehodnotí)jsou pouzí teoretici, kteří pravděpodobně nikdy s nikým o těchto věcech nejednali.

Bohužel není to o pravidlech, ale o lidech, kteří ten klacek drží v ruce. Kokořínsko je specifikum všech CHKO v České republice. V roce 2004 byl "odejit" z tohoto CHKO poslední člověk, který měl na věci jiný názor než jeho šéf (jeho názory coby ornitologa - já vím, že těm ptákům nebudete vadit, ale můj šéf si to nepřeje nebo, proč byste v této části 1. zony nemohli závodít, vždyť přece nepoběžíte s motorovými pilami a jinou škodu tam udělat nemůžete).
V tu dobu jsme věděli, že CHKO Kokořínsko se rozhodlo vydat zákaz pořádání závodů v OB od března do konce srpna, ale poněvadž to bylo v rozporu se smlouvou mezi ČSOB a MŽP, která omezovala pořádání závodů v OB pouze na 1. zónu, tak jsme předpokládali, že prorazíme přes toto nesmyslné rozhodnutí. Bohužel tenkráte se druhé straně podařilo protáhnout různé termíny v jednáních a odvoláních tak, že zákaz jsme obdrželi dva dny před závodem (následovala ještě jednání na MŽP a České inspekci a konečné rozhodnutí padlo 2 hodiny před začátkem závodů) a paragraf 66 umožňuje se odvolat, ale neumožňuje odklad. V odvolání byl zákaz pořádání zrušen, ale až 2 měsíce po závodech.

V dalších letech potom ČSOB jednal s MŽP a Agenturou pro ochranu přírody z čehož měla vzniknout nějaká všeobecně závazná pravidla jak pro orienťáky, tak CHKO. A výsledek byl následující - všechna CHKO byla ochotna přistoupit na určitou dohodu, pouze CHKO Kokořínsko by si přálo úplný zákaz OB v CHKO. Takže dosud není žádná dohoda.

CHKO Kokořínsko vyšlo vstříc v tom, že je ochotno připustit povolení závodů v CHKO již v srpnu, poněvadž není znám žádný pták, který by hnízdil později než v červenci. A pochopitelně i okolí Doksů (Hradčany atd.) je součástí tzv. ptačí zóny o které rozhoduje správa CHKO Kokořínsko se stejným přístupem jako k vlastní CHKO.

Takže závěr - je to v lidech a ti jsou smrtelní. Ale někdy to může trvat dlouho.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)