Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 1 druh závislosti


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: MmM , posláno: 21.4.2009 10:51:46, z adresy: 62.240.183.85

Zde by mohl částečně být problém v generačním rozdílu, neb mé sociologické závěry jsou dělány pro věkovou skupinu +- 18-30, které nejlépe rozumím - znám její pohnutky a rozumím jejímu jazyku.
Stejně jako Marxovo dílo v současné době působí jako pseudovědecké bláboly, mohou tak pro někoho vyznívat i JJeho sociologické nástřely. Ale řekl bych, že rozdělelní "mít rád role" vs. "mít rád OB" se dosti povedlo.

Tebe jsem do radikálních soutěžních nihilistů zařadil proto, že jsi mi doporučil, ať si najdu jiný sport. Je možné, že jsem tě ale špatně ohodnotil a do skupiny nepatříš.

Ohledně soutěží - současné soutěže jsou proti smyslu orientačnímu běhu, to je myslím zřejmé každému. Orientační běh byl vždy postaven na cílené přípravě na 1-2 závody za sezónu (v současných podmínkách MČR na klasice a MČR na middle). To bohužel nyní nejde.

Dlouhodobá soutěž v OB je rovněž zajímavá, ale ne každý má to životní štěstí, že se jí může plně účastnit (ono - běžcům ze slabších oblastí to dosti komplikuje současný systém výpočtu rank. bodů, např. v oblasti Vysočina je vcelku dost běžců 200-300. místa, kteří by se jen díky tomu, že běhají silnější oblast, v klidu nominovali na MČR). Proto musí být MČR co nejvíce nezávislé na dlouhodobé soutěži.

kdo stále ještě nevidí rozdíl mezi dlouhodobou soutěží a MČR, pak již je dle mě něco není v pořádku při výchově orientačních běžců a nějaká přednáška na semináři by tomu hodně pomohla.

>Jiří Janso, ve tvých teoriích se neustále opakuje tatáž zásadní chyba. Pořád dáváš do souvislosti věci, které spolu vůbec nesouvisí. Asi ani sám nevíš, proč se pořád držíš myšlenky: "Jestliže někdo nesouhlasí s teoriemi (pseudovědeckými bláboly) Jiřího Jansy, znamená to, že usiluje o to, aby soutěže v OB nebyly spravedlivé." Sorry, ale tohle má logiku a souvislost asi jako některé výroky Božského Lumíra v Dívčí válce. Třeba: "Málo je z vlka hostiny, když sršeň sosnu klátí."
>Mi osobně už opravdu hodně vadí, jak mi neustále podsouváš, že je mi úplně jedno, zda na MČR startují nejlepší a celkově relativizuju spravedlnost a význam soutěží v OB. Kde si to prosím tě sebral? (Opakuju po několikáté, o soutěžích jako takových jsem s tebou ještě nediskutoval, jenom mě iritují tvoje slátaniny.)
>Soutěže, rankingy, mistrovství, disciplíny jsou jedna věc (a v něčem bychom se určitě i shodli) a tvoje zhovadilé "sociologické" závěry jsou úplně jiná věc a v tom se s tebou neshodnu asi nikdy.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)