Re: Podivnýá příspěvek na webu ČSOS


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Honza Fiala , posláno: 19.2.2016 17:59:01, z adresy: 90.182.58.114

Sosno, dokážeš přečíst vypálené CD z roku 2000?
Jaká je podle tebe doba bezvadné funkčnosti FLASH paměti? Ještě ses nesetkal s FLASHkou či SD kartou, která je nečitelná? A jsou funkční po určitou dobu od výroby, nebo od okamžiku prodeje?
To vše jsou elektronická média, nesoucí v sobě záznam informace, CD dokonce teoreticky jen read-only, což je méně náročné, než neustálé přepisování stejných paměťových buněk.
Statistiky? Nemám. Vycházím z komunikace se SportIdentem (který se mj. k žádnému ofiko prohlášení nemá).
Pokud je mi známo, počet jim nahlášených problémů rok od roku roste. Vloni údajně přes 20 problémů (pominu fakt, že ne vše se musí dostat až k nim). Všechny se dle mých informací týkaly čipů verze 6.
Pořadatelé závodů sekce OB mají povinnost ve smlouvě o pořádání, aby použili nejnovější firmware. Jak víme, krabičky občas fungovat přestanou, sady se doplňují/obměňují ... předpokládám, že pořadatelé mají soudnost a staré krabičky, které by například nepodporovaly nové čipy, nepoužívají.

Sám mám čip verze 6. Chystám se jej vyměnit za nový. Ale dokud to neudělám, tak nebudu protestovat proti tomu, že mi v čipu případně bude chybět krabička.

Jak jsem psal v článku, pouštím se na tenký led. Ale dělám to s čistým svědomím a dobrým úmyslem - pomoct lidem zamyslet se nad něčím, o čem třeba nevědí, a nechat je se pak svobodně rozhodnout, jak s informacemi naloží. Nikomu nic nenutím, jen doporučuji.
Při startovném 80-200 Kč mi nepřipadá moc pro jistotu si jednou za pět let koupit nový čip ...



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)