Podivnýá příspěvek na webu ČSOS


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Sosna , posláno: 17.2.2016 15:28:27, z adresy: 193.35.102.253

Přečetl jsem si u Bédi, podivné doporučení, které odkazovalo na stránku ČSOS a nestačil valit oči nad podivnými konstrukcemi Honzy Fialy.

Je váš SI čip připraven na novou sezonu stejně dobře, jako vy?

V podstatě doporučuje skoro všem závodníkům zakoupit před sezónou nový čip! Stačí se kouknout třeba do startovky posledního MČR, kde jsou čísla čipů.

A teď fakta -
ano závodník ručí za funkčnost čipu. Ale nepravdivě je uvedeno, že záruka je dána výrobcem od data zakoupení, nikoliv data výroby. (www.sportident.de - SI-Cards we guarantee the functionality for 5 years from the date of purchase.)
Trochu nechápu, co se může v čipu, který je pasivní tak pokazit. Ale určitě stárne plast a tedy může dojít i k jisté korozi. Ale, že by hromadně selhávaly starší čipy a SI6 zvláště, to tedy v žádném případě nepozorujeme. Spíše Sportident často bojuje s některými nekompatibilami hw i sw (navíc u sw nemusí jít o produkt Sportidentu). Ano bylo by ideální mít jednotný nebo alespoň typově omezený hw, ale takové omezování vítá jednoznačně jen výrobce (navíc v tomto případě výlučný) tohoto hw, který rád vydá takové doporučení. Nicméně i tak bylo docela ostudou zrušení závodu světového poháru v nedávné minulosti, kvůli nekompatibilitě.

A nakonec. Nemohou za to krabičky? Ty totiž mají pípnout a bliknout jen když je vše OK. A opravdu těm postiženým pípli a blikli - kdo ví? Co se týká krabiček, tak tam máma všichni podle výrobce máslo na hlavě.

We guarantee the functionality of SPORTident stations, SI-SmartCards and
SI, ActiveCards (SIAC) for 2 years from the date of purchase.

Nemělo by tedy napřed jít doporučení za pořadateli. Kdo má alespon většinu krabiček v lese se zárukou od Sportidentu?

Na závěr poznámka - s čipem SI 5 už opravdu neběhám, ale ten už je skutečně fyzicky opotřebován (poslepován). Nikdy ale zatím neselhal a občas se sním do lesa ještě někdo vydá.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)