Re: Re: Re: Co takhle zveřejnit mapu předem?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Ales Drahokoupil , posláno: 9.6.2012 8:39:40, z adresy: 78.102.87.117

Je potreba si uvedomit princip orientaku, pokud ja vim tak se jedna o mereni sil na dvou urovnich. Jednou z nich je fyzicka kondice. Proto se se napriklad do reprezentace testuje vykonost na 3km. Druhou urovni je schopnost orientovat se v neznamem terenu, ktera se trenuje hlavne tak ze behas neznamym terenem bud zavody nebo treninky. To ze trenujes tyto dve urovne samozrejme nikdo nemuze brat jako doping/vyhodu, jelikoz se jedna o samu podstatu tohoto sportu. Nikde jsem ale neslysel o nejake treti urovni kresleni map v OCADU. Na pristi rok doporucuji reprezentacnimu druzstvu zavest limity na rychlost a preciznost sehnani mapovych podkladu a prekreslovani map.

>>Já uplně žasnu že si někdo před závodem kreslí mapu v OCADU a ještě víc žasnu že tu mapu nesdílí se závodníky před závodem. Takovému člověku přece musí být jasné že mu tím teoreticky vzniká výhoda oproti ostatním závodníkům. V jiných sportech se tomu říká doping. ;)>
>
>Výhoda a doping nejsou synonyma.
>Závodníci NIKDY nejdou do závodu ze stejné výchozí pozice - vždycky má někdo nějakou výhodu. Někdo má víc talentu, někdo méně, někdo víc odpracoval v přípravě někdo méně atd. atd.
>Když se připravuješ na závody, snažíš se tréninkem získat výhodu oproti ostatním. Je to doping? ;)
>PS: Ve volejbalu hrají největší bijci na pozici univerzála, tzv. "účko". Mezi nejlepší v Evropě patří Jan Štokr (208cm) a Mariusz Wlazły (194cm). Štokrova výška je pro něj docela výhodou. Myslím, že se tomu neříká doping ;)



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)