Re: Co takhle zveřejnit mapu předem?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Rouman , posláno: 6.6.2012 19:18:48, z adresy: 158.194.175.67

Já si myslím, že i ono "překreslování" mapy, resp. její chystání si má své kouzlo a i opodstatnění. Věř tomu, že když budeš mapu poctivě kreslit x hodin, tak si toho zapamatuješ opravdu hodně a může se to hodit. Kdežto pouhé "měření" postupů na předpřipravené mapě tolik nedá. Navíc při tomto kreslení se projeví zkušenost člověka kde najít zajimavé podklady a zároveň se ukáže, komu na tom závodu záleží.
Varianta zveřejnění mapy předem podle mě naopak napomáhá "líným lemplům" :-)

>Všechny tři závody posledního víkendu byly dle mého názoru skvělé. Napadla mne ale v souvislosti s nimi jedna věc, která je systémová (daná pravidly). Položím ji schválně úplně naivně: proč se bráníme zveřejnění mapy předem?
>
>1. Sprint - je opravdu smyslem testovat předzávodní přípravu v podobě ovládání OCADu, překreslování mapových podkladů z jiných zdrojů a sbírání turistických fotek z webu? Chápu, že předstartovní příprava je zásadní, ale odlišoval bych taktickou složku od vyloženě kartografické složky. (Klikněte si na Mrazákovy posty 2012 i 2010.) Nepřijde mi rozumné, aby 60 lidí (obě elity) dělalo tyto aktivity duplikátně. Je to spousta hodin práce, která vede víceméně ke stejnému výsledku. Je pak smyslem, aby skupiny závodníků (v rámci oddílů či napříč) byly nuceny si vytvářet společné kartografické týmy, které jim to zajistí? A kde je hranice fair-play - jaké informace se ještě mohou získávat a jaké jsou za hranicí?
>
>Vyřešil bych to jedním ze způsobů:
>
>a) Zveřejnit plnou mapu předem
>b) Pořadatel připraví a zveřejní veškeré dostupné podklady. Pokud se ze sprintu udělá nominace, pak by to mohli udělat lidé z reprezentace ve stejném formátu, jako se to dělá pro repre tým v přípravě na vrcholné sprinty. A proč reprezentace? Právě reprezentace by měla mít extrémní zájem na zajištění rovných podmínek.
>
>2. Víkendové závody - proč nemůžu dostat svoji sobotní mapu v sobotu? V ten den mám nejvíce šanci udělat si analýzu trati. Pokud jde o to, že by se získávala výhoda pro nedělní závod, pak platí totéž co z sprintu: Tj. jelikož jsou stejně části prostoru známy (ať stará či nová mapa), zase má výhodu ten, komu se chce investovat čas (přípravou dostupných map). A je smyslem zákazu vytvářet tuhle nerovnost?
>
>Těším se na sofistikované reakce na naivní návrhy. ;-)



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)