Re: Zahraniční závodníci na MČR sprint


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Pekka , posláno: 4.6.2012 10:57:21, z adresy: 88.102.230.133

Ve svém příspěvku píšeš o totální neznalosti a ignoranci ze strany pořadatelů, protože se mě to jako HR závodu dotýká, odpovídám za pořadatele :
Mail Pala Bukovace ohledně startu na MČR sprint jsem obdržel 30.5. dopoledne, tedy 2 dny před závodem, v době kdy byla rozlosována a zveřejněna startovní listina. Pravidla ohledně startu na MČR jsou daná a jako HR závodu jsem povinen je respektovat. Rozřazení závodníků do podkategorií bylo provedeno v souladu s předpisy a zkonzultováno s vedoucím skupiny pro ranking. Je to bohužel tak, jak píše Petr Klimpl, pokud by se Palo Bukovac přihlásil jako závodník SVK, byl by mu bez problémů start umožněn. V následné korespondenci Palo Bukovac sice kritizuje systém, který je zavedený pro právo startu na MČR ve sprintu, nicméně přiznává, že jako pořadatelé máme pravdu. (mohu ti přeposlat).


>Citace z rozpisu MČR sprint: "MČR ve sprintu je otevřeno i pro zahraniční účastníky. Pořadatel rozdělí zahraniční závodníky podle výkonnosti (WRE) do podkategorií D21, D21A, D21B resp. H21, H21A, H21B".
>
>Minulý týden došlo k celkem trestuhodné události. Na MČR sprint byl přihlášen Palo Bukovac (licence E, člen slovenské repre, a mj. 2. místo v H21E na Sprint Cupu v Lipníku na Bečvou o týden dříve). A protože není na špici českého Rankingu, pořadatelé ho vyšoupli z mistrovského závodu. A to hned pořádně - Palo byl zařazen do kategorie H21B (!!), zatímco reprezentace Spojených arabských emirátů si mohla výletovat na trati H21A.
>
>Já se ptám: Jak je toto možné?!? Jde o totální neznalost či ignoraci ze strany pořadatelů při rozdělování do podkategorií? Jak je pak možné, aby pořadatel rozhodoval o tom, kdo poběží a kdo ne? A jak je možné, že mistrovství běžela Katarína Labašová, která je v rankingu 57.? To je měření stejným metrem?
>
>Jsme fakt taková orientační velmoc, která vládne světovému OB, že si můžeme dovolit odmítat kvalitní zahraniční konkurenci? A nebo jsme se jen báli, aby nám náhodou jednu z medailí nevyfouknul nějaký Slovák?
>
>Pořadatelé a vy, kdo za tímto rozhodnutím stojíte, můžete si gratulovat, Pala jste tím otrávili tak, že radši zůstal doma a na všechny 3 víkendové závody se vykašlal...
>



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)