Re: Re: Vklady v OB -odpověď Aljošovi a Japro - nejjednodušší na uspořádání je lesní sprint


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 26.7.2011 23:40:59, z adresy: 62.240.183.85

"Mezitim, nez dojdou platby si muzes spocitat i kolik korun na hodinu Ti to hodi. "

nejjednodušší a nejvýnosnější (pro pořadatele) na uspořádání je lesní sprint, škoda, že ho zkostnatělá soutěžní komise nezařadila už od letoška mezi oficiální disciplíny i s vlastním (jednodenním 2 kolovým) mistrovstvím MČR v lesním sprintu.

České skalní terény a kamenná pole, ve kterých by se takový závod mohl každý rok odehrávat, jsou k této romantice doslova předurčené.



>No, tak myslenka fakturovat pocet aut nahlasenych na prezentaci mi prijde v ceske spolecnosti mirne usmevna. A 20% vkladu muze byt pri oblastaku u oddilu, kde startuje jeden zavodnik, 14 Kc. Zaslete predem na ucet. 14 Kc platba, 5 Kc poplatek bance. Hura.
>
>Porad nechapu, proc se tady dohadujeme o dvacet korun - kdyz si jdu koupit zmrzlinu, taky po zmrzlinarce nechci doklad. I kdyz si tam neco natuka do kasy a zrejme ji to nepujde nezdanene do kapsy.
>
>Odpovedi na vsechny tve vsetecne dotazy muze byt rada: Usporadej si (nam) zavod a ukaz novy smer. Zavod zimni ligy jde udelat jako one-man show, zmapuj si, namaluj si, navrhni trate, domluv centrum a pak vystav vsem zucastnenym oddilum fakturu. Mezitim, nez dojdou platby si muzes spocitat i kolik korun na hodinu Ti to hodi. Pokud se dostanes nad dvacet korun, tak gratuluju. Mne se to nedari.
>
>To je jen priklad kalkulace, ktera stoji za temi (navenek hodne negativne vyhlizejicimi) prispevky od aktivne poradajicich diskuteru.
>
>
>>">Důvod, proč se při tvých příspěvcích zvýší pořadatelův tep srdce, je ten, že nejprve využiješ plodů jejich dobrovolnické práce, kterou zaplatíš hodně hluboko pod reálnou cenou, a pak naznačuješ, že chtěl pořadatel o pár kaček víc než by si měl dovolit. Vskutku tragický obraz!
>>>
>>A proto jsem reagoval na výplody P.V. tak jak jsem reagoval.
>>Navíc když dokážeme utratit tisíce za jiné věci a pak se zdráhat zaplatit za parkování cca 20,- Kč. Tak to mi příjde hodně ubohé. "
>>
>>Aljošovi:
>>Nenasazuj mě prosím psí hlavu tvrzením ,že se zdráhám zaplatit 20,-Kč -nikde to v mých příspěvcích nenajdešTaké nepatřím mezi ty "my" kteří -podle tebe utrácejí tisíce
>>za jiné věci.Taková tvrzení jsou obyčejnou podpásovkou a to mě zase připadá ubohé !
>>.Znovu opakuji, že se snažím prosadit aby cena" parkovného" byla adekvátní poskytnuté službě a byla placena tak, aby byla učetně kontrolovatelná - toť vše!
>>A nejedná se o 20kč ale o tisíce Kč.
>>Japro:
>>Dobrá , připusťme ,že pořádání závodů v OB je charitativní činnost na níž přispívají sami účastníci závodů finančně a členové pořádajícího oddílu dobrovolnou prací
>> Pak ovšem stojí za zvážení zda by se neměla řídit podnikatelskými principy, a .snahou po maximalizaci zisku .
>>Jo a nikde nic "nenaznačuju" - mi nesmíme ani naznačovat!.
>>
>>Nějak jste se ale oba elegantně vyhnuli tématu (viz příspěvek Bestíka z 22.07ke kterému se vztahovala moje poznámka)- budiš mi tedy dovoleno připomenout:
>>Co kdyby oddíly v termínu přihlášek složily pouze paušalní zálohu vkladů(třeba 20% podle počtu přihlášených )aby měl pořadatel nějaký kapitál a po závodě by obdržely dofakturaci včetně parkovného (podle počtu aut které by třeba nahlásily na presentaci).Je to výplod "tragický nebo "ubohý" nebo se o něm dá diskutovat - nechám to na Vás , mě už celá tahle aféra a způsob jejího vedení otrávila dostatečně! Asi se přestěhuju do KLDR jak mě nevímproč doporučuje Aljoša (nebo do Humpolce?).
>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)