Re: Re: P.Klimpl:Platit za poskytnutou službu je přece normální


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jive , posláno: 19.7.2011 18:26:58, z adresy: 85.74.158.149

No, na to tu jsou přeci zákonné normy a každý je povinen je dodržovat. Každý oddíl(alespoň co je veden jako OS)či sportovní klub, organizace atd., tak přeci podává daňové přiznání tak jako každá fyzická osoba v této republice či za ni její zaměstnavatel odvede daň a tak nevím proč by měla vznikat ještě nějaká vyhláška. Co by řešila? Co patří do nákladů a co ne to snad musí vědět všichni, co do této problematiky v oddílech dělají.
A určitě bych netvrdil, že nikdo v OB neví jak má co vypadat.
A také si myslím, že musí být každý z nás, a tím myslím i spolky, oddíly,kluby a další, připraven na to, že ho může STÁT zkontrolovat a tak by se podle toho taky měli všichni také chovat. ( Co zacelí a nezacelí nějakou to díru , tu nehraje vůbec roli).


>Problematika účetních dokladů (záměrně nepíši o daňových, protože plátci DPH u pořadatelů asi moc nejsou) je složitá. Zvláště v OB prakticky skoro nikdo neví, jak má vypadat příjmový a výdajový doklad, obvykle chtějí oddíly doklad o zaplacení, když provedli úhradu bankou, což je účetní blbost atd. Možná by stálo za to tuhle problematiku nějak vyjasnit "vyhláškou".
>
>Ještě se zeptám, kontroloval někdy berňák nějaký oddíl OB? Jestli ne, tak bych to na druhou stranu moc neřešil ;-)) Zdaněné parkovné díru v rozpočtu ČR určitě nazacelí.... R.
>
>>Dobrá,takže by se mohlo také zavést placení "mytné" (za obstarání vody),zdravotné , občerstvovné,výsledkovné atd to jsou přece také služby.A vlastně taky startovné a cílovné -tam jsou přece také potřeba nějací lidé. Nebo si to všechno kupuju ve startovném!
>>Za to alespoň dostanu doklad - na "parkovišti" ode mne někdo vybere 50Kč,- a v lepším případě mě dá jakýsi (neevidovaný ) lísteček ale často nic! Jak vlastně ví pořadatel kolik vybral a jak to vykazuje v příjmech?
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)