Re: Re: Re: poděkování časopisu OB, že pustil do tisku i do nedávna zakázané materiály + inflace medailí


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: KLádin , posláno: 6.4.2011 15:47:17, z adresy: 85.70.139.111

větu: Hned na úvod nás čekala nejdelší disciplína.
jsem použil, protože jsem chtěl zdůraznit, že je to neobvyklé jezdit klasiku hned na začátku šampionátu. Ne proto, že bych se chtěl vyhnout výrazu Klasika, či Královvská...

a když jseš tak pozorný čtenář, co říkáš na tuhle Staffanovu větu, he?
"Mám-li vybrat jeden, myslím, že to bude právě letošní long v Norsku proto, že to byl lyžařský orientační běh v jeho nejčistší a nejnáročnější formě."

není to náhodou pochvala té hnusné zpropadené Klasiky?

a větu:

>to s tou kontrolou obsahu a potažmo cenzurou, která se tentokrát nestihla, pak byl - uznávám poté, co jsem si sám vyzkoušel do časopisu přispívat - k autorům neuctivý špatný vtip
>

nějak nechápu. Sám jako redaktor uznáváš, že žádná kontrola obsahu není, tak co by se jako mělo či nemělo stíhat?


>to s tím nočním a sprintem jsem z toho opravdu nevydedukoval
>
>chtěl jsem jen vypíchnout, že konečně vyšel v časopise rozhovor s běžcem, co hodnotí všechny disciplíny stejně, což je velká změna oproti tomu, co tam vycházelo doposud (což je přitom zvláštní, jelikož zde v hlasování dopadl middle úplně stejně jako klasika, ale mediální pokrytí a prezentace tomu vůbec neodpovídala)
>
>a mimochodem, po bedlivějším přečtení kvituji i spojení slov "nejdelší disciplína - klasika" v úvodu k ME
>
>takže slova jako královská, king či švédský kung prosím v časopise nepoužívat, dává to větší punc něčemu, co přitom je na stejné úrovni jako zbytek a mládeži to plete hlavu
>

>
>
>>jakožto autor toho rohovoru bych se k tomu rád vyjádřil. Ačkoliv bych měl být rád, že se ti líbil a doporučuješ ho k přečtení, přesto mi vadí jak dokážeš demagogicky manipulovat s fakty, což ostatně děláš neustále, ale tentokrát se to poprvé týká i mě.
>>
>>To že Staffan považuje všechny disciplýny za rovnocenné je pravda, ale nikdo v IOF, ČSOS ani v časopise neříká nic jiného. Naopak tvůj oblíbený sprint je díky vhodnému formátu (myšleno televiznímu, nikoliv sportovnímu) tlačenej do médií zdaleka nejvíc.
>>To že má klasika nálepku "královská" (tak jako třeba v atletice maraton, nebo v lyžování 50) je sice taky pravda, ale to přece neznamená, že by ostatní disciplíny byly považovány za méněcené. To pouze ty to tu furt omýláš dokola jako nějakou mantru.
>>
>>A spojování rozhovoru se Staffanem s tím, že nejlepší je nočák a lesní sprint (když v LOBu takové disciplíny neexistujou) nebo že by se měl vyhlašovat pouze vítěz, tak to je opravdu nepovedený vtip, a nebo jen další z výplodů tvé zjevně choré mysli.
>>
>>Nevím proč to tu vůbec píšu, to bych rovnou mohl mluvit do dubovýho špalku a vyšlo by to na stejno.
>>
>>PS: rozhovor nevznikl jen proto, že bylo potřeba zaplácnout bílé místo. Cenzura v časopise taky není, a to ani v případě, kdyby se třeba vyjádřil ve smyslu, že nejlepší trať je sprint.
>>
>>KLádin
>>
>>>rád bych tímto poděkoval časopisu OB (a novému šéfredaktorovi a externímu autorovi), že zveřejnil materiál, který by ještě před krátkou dobou byl označen slovem nevhodný. Nevím, na kolik se na tom podepsala uzávěrka a nutnost tak časopis naplnit v krátkém čase čímkoli bez kontroly, ale doporučuji všem rozhovor se Staffanem Tunisem.
>>>
>>>Je to po dlouhé době, co v magazínu zaznělo i něco jiného než jen o klasice jako hlavní disciplíně (i když je to zatím z LOB prostředí, i tak je to výrazný posun vpřed).
>>>
>>>
>>>Mimochodem, další inspirací z rozhovoru je, že inflace medailí, o které se v OB mluví, by se dala vyřešit rázně - vyhlašováním pouze vítězů. Myslím, že každý (kdo tedy není 100% nihilista), ví, že být druhý už je skoro stejný jako být 4. či 10.tý.
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)