je to otázka priorit


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: krajan , posláno: 24.9.2010 15:11:10, z adresy: 212.47.23.108

Nejak jsem asi prehledl jasnou koncepci svazu z pohledu technologii na dalsich xx let ... Rad bych vedel, ... zda se vse resi jen v momente, kdy se objevi problem.

Děláš si legraci? Neřeší se vůbec nic a všechno se flikuje až ve chvíli, kdy už to jinak nejde.

... to, co se objevilo v ceskem ob v poslednich letech (jednotna registrace, jednotne prihlasovani apod.), je alespon nejaky pokrok. Proc v nem tedy nepokracovat?

Otázka je, kterým směrem se dát napřed. Proč nemůžou být oficiální aplikace svazu (sekce) na stejné adrese jako oficiální stránka svazu (sekce), včetně hlavičky a horní lišty, která umožní mezi nimi přecházet? Proč nemůžou být všechny popisy a ovladače v kalendáři a v přihláškovém systému dvojjazyčně? Tam přece není třeba vymýšlet ani "řešit" VŮBEC NIC.

Proč se přihláškový systém nemůže chovat jako "normální" přihláškové systémy? Tj. na úvodní stránce SOUČASNĚ seznam VŠECH budoucích závodů (takže kalendář už jinde být nemusí), nabídka přihlášení uživatele, nabídka registrace uživatele, novinky a odkaz na starší novinky, odkaz na podrobný popis systému. Po zvolení konkrétního závodu v JEDNOM okně informace o závodě, odkaz na rozpis, mapa s umístěním centra závodu, dostupné akce pro daný závod. Toto všechno by šlo udělat, aniž by se systém zásadně překopával, znovu - bez jakéhokoli výmýšlení.

Aby mi bylo dobře rozumět: otázka není, zda máme vymýšlet vychytávky pro pár nadšenců, co žerou orienťák a jsou počítačově velmi zdatní, nebo dotahovat systémy uživatelsky přívětivé a přístupné pro tu drtivou většinu lidí, co o orienťáku jen něco málo zaslechli, a pro cizince. Otázka zní, v jakém pořadí ty dvě věci máme dělat. Předpokládám, že že můj názor tušíš. A doufám, že to nebereš jako zpátečnictví - :)



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)