Re: Nevymýšlejte něco s čím popřadatelé budou bojovat


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Bestik , posláno: 24.9.2010 11:05:40, z adresy: 81.216.183.138

Sosno, to nejsou nesmysly, tomu se rika technicky pokrok. Uvedom si, ze je doba, kdy technika ovlivnuje vse vcetne orientacniho behu, lidi komunikuji online, behaji s cipama, na shromazdisti sedi s notebookama a prohlizeji mezicasy (viz. tento vikend), dokonce behem par vterin si na telefonu kdekoliv najdes okolni OB mapy.

Chapu, ze existuji zpatecnici, kteri se zasekli v 80. letech, s nostalgii vzpominaji na vysledky z utrzku prukazek pricvaknutych na snurach na nejblizsim plote a na to, ze cele IT bylo o zmacknuti startovacich a cilovych stopek ve stejny cas a prepsani vysledku na stroji. Ta doba je pryc a patri do COH.

Zkus racionalne zapremyslet. Kdyz jeden poradatel stravi 2 hodiny navic (a to zamerne prehanim) s nejakou administraci a pripravou informaci pro zavodniky, nevyplati se to, kdyz usetri 300 (na obycejnem oblastaku) zavodnikum kazdemu 10 minut casu?

Dneska ovladaji zavodnici DH10 pocitace a internet lip, nez vetsina bafunaru, co ty zavody poradaji. Poradaji se ale zavody pro zavodniky nebo pro poradatele?

Koneckoncu ja zadny format nechvalim. Jen rikam, ze mi chybi vysledky ze zavodu a poukazal jsem na reseni, ktere lze pouzit okamzite bez nutnosti "vyvoje". Mas-li lepsi, navrhni. Nemas-li, vymysli. Nechces-li, pak se zarad k tem z 80. let, ale nesnaz se zabit smysluplnou diskuzi.

Nejak jsem asi prehledl jasnou koncepci svazu z pohledu technologii na dalsich xx let. Ale treba nekde existuje, jen neni verejnosti znama. Rad bych vedel, co se planuje a zda nejake zamery jsou, nebo zda se vse resi jen v momente, kdy se objevi problem.

Uz jsem jednou napsal, ze to, co se objevilo v ceskem ob v poslednich letech (jednotna registrace, jednotne prihlasovani apod.) je alespon nejaky pokrok. Proc v nem tedy nepokracovat?

>Ideální systém by byl, aby ho pořadatel zadal buď za pár (=2) minut nebo aby to někdo dělal za všechny skoro zadarmo. Pro mne je dohledat odkaz v archivu map ČSOS maličkost, ale pro někoho... Takže uvažujte i takto. Bestíkem chválený formát o vlákno vedle je vlastně sousto i pro mne = musel bych to někde napřed nastudovat a pak by to musel umět můj software, pokud bych zrovna něměl ten oorg anebo to umím pomocí nějakých kouzel s texťákem (a to zase zjevně ne každý pořadatel).
>
>Už jsem také vyslyšel názor - u nás v oblasti pořádat nechceme, protože udělat perfektní mapu není problém, postavit perfektní tratě není problém, ale splnit ty "nesmyslné" další povinnosti (i třeba mít výsledky do 3 hodin na netu) samozřejmě problém je. No v sousední oblasti takové zbytečné povinnosti nemají, tam klidně uspořádám kvalitní závod. Takže asi i tak.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)