Re: Re: víkend přinesl zajímavý lesně-sprintový výsledek


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 8.7.2010 13:39:02, z adresy: 62.240.183.85

příspěvek jsem psal proto, že mě zaujalo, že pro mě zcela neznámý běžec zaběhl jen těsně horší čas v lesním sprintu a když jsem se podíval do rankingu, zjistil jsem, že je až 900. Vysvětlení s veterány pak vše osvětluje (a možná se pak nabízí, zda není škoda, že na krátkých tratích a ve sprintu neběhají H35 (a potažmo H20) dohromady s H21, neb by hend narostla konkurence).

Jinak to, že šlo o početně menší závod, jsem si všiml (a část o tom, že si toho nevšimla OB média tak můžeš vzít jako velmi povedený vtip, na který ses ke své škodě chytil).

a poslední věc - neexistuje malých závodů, existuje jen malých závodníků. A ani těm bohužel nešaháš ani po kotníky.



>>díky tomu, že se O-média nyní zabývají mládežnickým závoděním, zapadl z víkendu jeden zajímavý sprintový výsledek, který nám ukazuje, jak krásně vyrovnaná tato disciplína (obzvláště v lesní podobě) je (a tedy, že nominace v této disciplíně vyžadují speciální péči):
>>
>>výsledky nedělního lesního OB-sprintu v rámci Trail-O vícedenních:
>>1. Jiří Jansa, rankingová pozice 21
>>2. Libor Filip, rankingová pozice 910 !,ztráta +0.19 !
>>
>>
>>Co z toho plyne ?
>>1) i běžec deváté stovky v rankingu může v lesním sprintu směle konkurovat rankingově o dost lepším závodníkům
>>2) výlučné používání rankingu je u sprintu na škodu a tedy musí soutěžní komise využívat další instrumenty, jak závodníky vybrat
>>
>>
>Dobře, tak tedy ještě jednou a trochu jinak.
>Díky tomu, že se O-média místo pouťáků nyní zabývají Mistrovstvím světa juniorů, nevšimli byste si, že jsem v neděli vyhrál lesní sprint ve vloženém závodě, kterého se dohromady zúčastnilo 18 mužů (různé výkonnosti ve věku 16 až 55 let) v kategorii HE, 12 žen v kategorii DE a 2 lidé v kategorii P. Na trati o délce 1,97 km s 11 kontrolami jsem dosáhl času 11:06. S více než 20s chybou na 5. kontrole jsem o 19 s porazil mladého veterána Libora Filipa, který je docela nabušený – s přehledem vede žebříček v kategorii H35C v silné Východočeské oblasti. Pro úplnost doplňuji, že před měsícem v rankingu nefiguroval, protože za celý rok neabsolvoval jediný závod v kategorii H21, díky ojedinělému červnovému startu v H21 je v rankingu aktuálně na 910. místě.
>-------------
>:-) ZLH7001 :-)
>
>Co z toho plyne ?
>S tou blechou a utrženými nožičkami je to ještě trefnější, než jsem myslel.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)