Závody v cizině ano...


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Honza Kramoliš , posláno: 16.10.2009 9:38:35, z adresy: 212.47.23.108

...ale ne do rankingu. Myslím, že závodů započítávaných do této soutěže je dost a každé rozšíření nabídky může znamenat jen snížení účasti na jednotlivých závodech - se všemi negativními důsledky.

Nicméně bych využil příležitosti a navrhl ke zvážení nahradit Pohár elity mezinárodním seriálem s pracovním názvem "Středoevropský pohár". Představa je asi taková: navrhnout federacím v blízkých zemích (např. SK, AT, HU a SI) vytvoření soutěže, jejíž jednotlivé závody by byly vázány na velké závody (ale ne mistrovství) v jednotlivých zemích. Soutěž by byla jen pro elitu (případné pozdější rozšíření je vždycky možné) s tím, že kvalifikace by byla věcí jednotlivých federací. Pro účely národní kvalifikace a klasifikace by se započítávaly jen výsledky našich borců, bez ohledu na ostatní.

Stručné odůvodnění: naše zemička je malá (jak s oblibou zdůrazňuje ta osoba, co rozdělila Československo) má omezenou rozlohu vhodných terénů (z nichž většina už je notně oběhaných) a zdaleka nemá všechny typy terénů. Naši nejlepší potřebují co nejvíc mezinárodních zkušeností. A zajisté naši kartografové i stavitelé jsou sice nejlepší, ale mezinárodní srovnání neuškodí.

Vzdálenosti (např. do Miškolce nebo do Lipice) nejsou tak strašné, a cenové rozdíly už jsou taky menší, než bývaly. Reálné náklady pro účastníky by samozřejmě závisely na konkrétních podmínkách dojednaných s partnerskými federacemi. Pokud by byly vypsány i otevřené kategorie, přineslo by to úspory z rozsahu na straně pořadatelů i účastníků (autobusové výpravy).

Možná jsem na něco podstatného zapomněl. Nechci vyhrožovat, ale na všechny věcné připomínky ochotně odpovím - :) .



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)