Re: Re: Re: Re: ranking v zahraničí


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Hrouda , posláno: 31.7.2009 18:17:06, z adresy: 147.251.34.95

>či naopak závodem se sice dlouhými postupy, ale zato po cestách - OB se pak spíše podobá MTBO
>
>Např. pro mě osobně je pak velká nuda jakýkoli dlouhý postup (řekl bych tak 4-5min+), obvykle při něm zcela přestanu myslet na to, že závodím a začnu si přemýšlet nad svými věcmi - z poslední doby mě napadá třeba téma lidské přirozenosti.
>
My přízemnější spíš myslíme na lidské přirození :o) ... ale to je bohužel osobní problém každého závodníka. I dlouhé postupy (a výrazně delší než 4-5 minut) s volbou mezi různými cestovkami právě na klasiku patří.

>Nabízí se pak možnost zařazovat do českého rankingu i zahraniční závody, např. všude tam, kde startuje alespoň oněch 5 českých běžců v kategorii.
>
Zásadní nesouhlas. Ranking by měl být sportovní soutěž a ne ekonomické síto. Chápu, že třeba teď OOcup by mohl být z pohledu českého rankingu zajímavý, ale náklady jsou v řádu tisíců a ty prostě někdo má a někdo nemá. Navíc si představ, že se hlásíš na závod, který pro tebe představuje tisícovou investici, a přitom nemáš předem jistotu kolik Čechů tam pojede a zda závod bude v rankingu nebo ne.
Případně se dá očekávat, že nejlepší ranking by měly závody, které by zvolilo pro přípravu vedení nároďáku a určitému počtu nominovaných zaplatilo start. To by mělo do rovné soutěže hodně daleko a už slyším řev někoho nenominovaného, že jiní dostávají zadarmo možnost vyběhnout si slušné rankobody...



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)