3 dodatky k článkům z časopisu OB


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: JJ , posláno: 25.7.2009 13:06:56, z adresy: 93.186.171.86

ještě než odjedu na dovolenou (letos jsem si doslova vyprosil jižní Čechy), rád bych zde reagoval na některé věci z časopisu OB, jehož dvě letošní čísla jsem si mohl přečíst.

1) domácí soutěže
tak ve druhém čísle na straně 5 stojí:
"A mailové bombardování Jiřího Jansy přimělo soutěžní komisi ke kapitulaci. dlouhodobé soutěže prošly drobnými úpravami, které dokonce dávají smysl"

- jsem rád, že se něco rozhýbalo, ale rád bych upozornil, že od oné chvíle už hodně vody odteklo a na světě je 3 měsíční ranking, který by naší společné věci - nasazení těch správných závodníků do závodů - posloužil o dost lépe než zavedené donasazování pomocí rankingu se 2 závody

poznámku o spamu taktně přejdu, mohl jsem po vzoru beermentálů a potažmo Ulriky Meinhof přejít k doslova teroristickým činům, ale myslím, že jsem zvolil o dost lepší řešení

2) SPRINT
v jinak zajímavém článku Tomáše Dlabaji o sprintu je zmínka o metodě - "tříkrát týdně rychle kolem sídliště". Z dalšího textu usuzuji, že autor plně nezachytil mnou nadhozenou myšlenku, že co hlavně odlišuje sprint od ostatních disciplín není ono potenciálně kratší (ale rychlejší) tréninkové běhání, ale hlavně MOŽNOST více méně JEN DOMÁCÍ PŘÍPRAVY (ona metafora v podobě sídliště), bez nutnosti objíždět hory závodů. To je důvod, který dělá ze sprintu mezi OB disciplínami unikát. Pokud se např. podíváme na skladbu finalistů na MS, pak zde vidíme vcelku dost jmen, která neobjíždí závody v cizině typu SP apod. a i přes tento fakt - v jiných disciplínách handicap - jsou schopni postoupit mezi nejlepší.

Přenesení do českých reálií je pak složitější, ale opět je zde velký prostor pro uvolnění sprintu od rankingu, tak jako to v civilizovaných zemích bývá zvykem.


3) namiddlená dlouhá o MČR na DT
- tenhle článek se celkem evidentně nese v duchu toho, o čem jsme zde diskutovali asi před týdnem či 14 dny. Vyjma horských terénu a možná pár vyjímek se v ČR žádný terén nehodí pro klasiku (resp. pro její definici) a tudíž ani pro dlouhou trať a důvod je prostý - buď jsou ony klasické dlouhé postupy jen obíhačkami po cestách a nebo stavitel, aby tomuto zabránil, je nucen stavět kratší postupy - partie z middlu.





Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)