Re: Re: Re: Stanovy - úprava členství


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Rychtecký Josef , posláno: 18.7.2009 18:11:39, z adresy: 92.62.224.13

Individuální členství možná nikomu nechybí ale možná se tam již vyskytuje aniž bychom o tom věděli. Proč je tedy oficiálně neuvést ve stanovách. Kdo to bude chtít tak si těch 700 Kč zaplatí. Z praktického hlediska je těch 700 Kč za registraci "poplatek" za uvedení v adresáři s přídavkem za výtisk časopisu. To je skutečný význam pro cca 70 % současných registrovaných "oddílových" zkratek.

Rozlišujme důsledně vypisování soutěží a pořádání závodů. To že závod zařadíme do hodnocení Rankingu či oblastního žebříčku atd. (tedy do vypsané soutěže) neznamená že za něj neseme (ČSOS nebo jeho organizační složka) nějakou právní odpovědnost. Podle mého názoru je jen chybou že někdo v rozpise uvádí jako pořadatele ČSOS a že to ČSOS trpí. ČSOS je pořadatelem soutěže do které je závod zařazen. Pořadatelem je "právní subjekt" který závod fyzicky zajišťuje a organizuje. Který a do jaké soutěže závod bude zařazen je záležitostí ČSOS a pro pořadatele je jenom výhoda když bude jeho závod do hodnocení soutěže zařazen. Je jen záležitostí ČSOS jak si ohlídá a případně smluvně ošetří právní záležitosti vyplývající ze zařazení závodu do určité soutěže. Já bych jako statutární zástupce ČSOS osobně nikdy neodsouhlasil rozpis kde by byl ČSOS uveden jako pořadatel. Pořadatel (klub, oddíl atd.) pořádá závod z pověření ČSOS, na základě pověření ČSOS nebo na základě smlouvy. To by pro mne byly možné formulace.

Všesportovní kluby a i ostatní pořádající závody musí i nyní mít vyřešenu právní stránku pořádání závodu. To musí mít každý pořádající jakoukoliv akci pro veřejnost. To podle mne není záležitosti stanov nějakého vyššího organizačního celku. S někým jednají o pronájmu, získávají granty, s někým akci ekonomicky uzavírají. Z hlediska ČSOS jde v tomto případně o to :
- závod proběhl podle pravidel OB
- byly dodrženy podmínky pro zařazení do hodnocení odpovídající soutěže
- byly dodrženy dodateční podmínky, např. reklamní smlouvy
- byly řádně vyúčtovány finanční příspěvky ČSOS.

Současné výběrové řízení na závody zařazené do hodnocení ŽA, ŽB či na M ČR není otevřené? Kdo se chce může se přihlásí. Bývá zveřejněno na veřejně přístupném místě, podle dokumentů ČSOS je kam se odvolat, probíhají výběrová kola, jsou termíny, ... . Ekonomický efekt není takový aby nějaký pan "podnikatel" se příliš v tomto směru angažoval. Neviděl bych to tak dramatické

Je nutné se na vše podívat reálně a nehledat záležitosti k řešení tam kde nejsou. Myslím si že není třeba ve všem hledat kličky a účtují o Právní záležitosti zajištění pořadatele závodu není nutné řešit



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)