Re: Re: Re: Re: Re: Re: Startovka MCR DT a realizace ve veteránech


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: HF , posláno: 4.5.2009 22:18:25, z adresy: 85.160.78.143

Oba zmiňované dokumenty by měly být závazné i pro závodníky, v rozpise svazových závodů je obvykle klauzulka "Závodí se dle platných Pravidel OB, Soutěžního řádu ČSOB a Prováděcích pokynů pro rok XXXX".

Velice podobná formulka, jakou uvádíš, byla i u loňského MČR ve sprintu v Bohnicích, a jistě se shodneme na tom, že způsob, jakým probíhalo sestavení startovní listiny např. kategorie H21, byl v obou případech (loňské Bohnice, letošní Svratka) velmi podobný.

Naše svazové dokumenty mají nedostatky, a je dobře, že se na ně upozorňuje; alespoň se budou moci opravit.
K tomu, aby se došlo k dohodě, je však nejprve potřeba si ujasnit obsah jednotlivých pojmů - pokud pro stejnou věc bude každý používat jiné označení, je jisté, že se nikdy nedomluvíme.

Můj osobní názor je, že žádný ze startujících nebyl zvýhodněn ani znevýhodněn, a výsledky plně odpovídají předvedeným výkonům i schopnostem jednotlivých závodníků.

Pro mě osobně je rozdíl mezi "náhodným losováním" (uvedeno v Pravidlech) a "losováním" (předepsáno pro předmětné Mistrovství). Skoro bych se nebál položit mezi "losování" a "sestavení" rovnítko, neboť prvek náhody je zde významným způsobem omezen (ale stále přítomen) - analogii lze nalézti kupříkladu v losování tenisového Davis Cupu, fotbalového EURO/MS apod.
Náhodné losování je pak třeba tah Sportky.

Na závěr snad jen tolik, že navzdory tomu, že používáš název příspěvku "Startovka MCR DT a realizace ve veteránech", zřejmě mluvíš o startovkách mistrovských kategorií (veteránské kategorie nejsou součástí Mistrovství, jsou vypsány v rámci Veteraniády, což je jiný závod, shodou okolností probíhající obvykle jako doprovodná akce Mistrovství).



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)