Re: Dost bylo soutěží!


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Radim , posláno: 26.8.2013 21:28:50, z adresy: 46.39.173.97

Já jsem rozhodně pro veteránský ranking napříč všemi kategoriemi !
Pokud bude od 1.1.2014 ranking již počítán v Orisu, jak je naplánováno, tak pak třeba zkušebně přidat DH35 jako další ranking už bude asi maličkost....Ale to je spíše technický dotaz na Bestíka. Ale technologicky pak už jen půjde o kopii databáze a naplnění výsledky.

>Tedy není to úplně přesné... Nemyslím, že bychom měli skoncovat se všemi, na druhou stranu není namístě minulý čas. Takže raději
>SOUTĚŽÍ JE MOC.
>
>Tomáš Babický je velmi nadšený a mimořádně obětavý, což je třeba ocenit. Kdysi jsem četl rozhovor s ním na Béďovinách. V podstatě říkal, že vítá všechny stávající soutěže s tím, že každá má jinou vypovídací hodnotu, a navrhoval zpřísnění pravidel pro vetoše (kvalifikace apod.) s tím, že to přinese větší motivaci. Ani s jedním z toho nemůžu souhlasit.
>
>Takže abych zopakoval argumenty pro svůj návrh. Přinese výrazné zjednodušení. Romča píše Ale má přece možnost volby..... - ale v prostředí jediného rankingu by volbou o nic nepřicházel. Zapomněl jsem uvést, že by se po (postupném) rozšíření rankingu na (všechny) veteránské kategorie mohl zrušit nejen ČPV, ale i veteránský žebřík B, takže by zůstaly jen oblastní žebříčky.
>
>Heňa píše Ranking má sice také hodně paralelních podskupin, ale prostupnost mezi nimi je jasná a žádná (ani pozitivní) diskriminace kvůli věku se nekoná.
>Ano, ale myslím si, že přestože do vetošů se nemůžou přihlásit mladí (zatímco eliťák se do céček přihlásit může), nebyli by tím bodové zisky nijak deformovány (ani ve prospěch, ani v neprospěch těch, co běhají veteránské kategorie).
>Dále píše srovnávání závodníků, zatížených handicapem podle jejich věku ... jsou sice roztomilé ... do oficiálních soutěží by ale patřit neměly
>Nejde o hadicapy, nýbrž o koeficienty, ale jinak souhlasím. Z (jediného) rankingu by se oficiálně zveřejňovalo vybrané pořadí v 35+, 40+ atd. a další přepočty podle věkových koeficientů by byly čistě neoficiální. U bankovních závodů se už ostatně dlouho takové koeficienty používají; mají zohledňovat fyzickou opotřebovanost, ale říká se jim "senilák". Pro ročníky do 49 let včetně by se asi daly takové koeficienty vypočítat z dlouholetých archivů rankingu, pro starší by se muselo počkat na rozšíření rankingu do příslušných katergorií.
>
>Pokud jde o zavádění, na HD35 (veteraniády a béčka) by se dal ranking rozšířit okamžítě. Pak by bylo třeba chvíli počkat, až se tam situace stabilizuje. Je pravda, že část čtyřicítek běhá občas v HD21 a že každý rok je statisticky jedna pětina čtyřicítek nahrazena z pětatřicítek. Ale to by asi nestačilo k plynulému rozšíření. Ale bylo by možné ve zvoleném roce dát H35 a H40 stejné tratě na všech béčkách - a je hotovo.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)