Re: Re: Re: Blokace prostorů


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: kra-jan , posláno: 26.11.2012 16:24:00, z adresy: 212.47.23.108

'Doba onoho přednostního práva' nic neřeší, protože - jak jsem právě popsal - se dá velice snadno prodlužovat (resp. obnovovat) do nekonečna.

Orienťák je primárně zájmová činnost, a ne hospodářská. Pokud jde o investice, v případě svazových soutěží se na pořízení mapy poskytuje dotace, takže subjekt investuje jenom část nákladů. Ty se mu vrátí při pořádání toho závodu a navíc může mapu (třeba i bez úprav, tedy vytištěnou jen jednou ve velkém nákladu) použít na veřejné, např. vícedenní, závody. Takže rozhodně už takto nic netratí.

Obecně budou vždycky hospodářské zájmy jednoho subjektu v rozporu se zájmy všech ostatních. Jenže svaz je od toho, aby se staral o rozvoj orienťáku v otevřeném systému spolupracujících subjektů, a ne aby ochranou exkluzivity chránil hospodářské zájmy pár 'velkých' na 'věčné časy'.

A konečně jsme viděli i velké spory a tahanice o některé prostory. V takovém případě, kdy ty kluby nejsou schopny se rozumně dohodnout, opravdu nevidím žádné lepší řešení, než že se ten prostor na základě výběrového řízení přidělí někomu třetímu.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)