Re: Re: SportIdent - zajímavá chyba


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Michal Žejdlík , posláno: 5.6.2012 16:03:31, z adresy: 194.213.57.3

Dva čipy byly vráceny HSH, které je odeslalo SPORTidentu ke kontrole. Čekáme na výsledek.

>Ahoj,
>
>v tomto roce jsem se setkal s tímto případem celkem 5x v různých případech (dělám docela často servis v oblasti).
>
>Naposledy na MČR ve sprintu v Děčíně.
>
>Na mezičasech se tato "chyba" projevuje jako chybějící kontrola + jiná kontrola ražená 2x. Často pomůže načíst tento čip znovu a OE ho vyhodnotí jako OK, ale spolehnout se na to bohužel nelze :(
>
>Osobně myslím, že je to chyba čipu, případně příliš rychlého ražení závodníka. Chtělo by chybný čip poslat zpět na sportident a nechat otestovat.
>
>
>
>
>>Při pořádání dubnového ještědského žebříčku v Liberci jsme narazili na zajímavou chybu. Viz obrázek na této adrese http://www.vlio.cz/admin/soubory/chyba.png.
>>Nevím přesně, jak fungují nebo mají fungovat firmware v SI krabičce a vyčítací/vyhodnocovací software. Ale podle toho obrázku (z programu OE2003) to vypadá, že závodník na 12. kontrole (kód 80) normálně orazil, ale záznam se do čipu zapsal nikoli na první volnou pozici (na konec fronty za ostatní záznamy), ale přes už existující záznam z 8. kontroly (kód 39). Vyčítací program to pak interpretoval jako chybějící kontrolu (protože záznam byl přemazán jiným) a dále jako nesprávné pořadí kontrol (protože ta 12. se zapsala o 4 pozice dopředu než měla). Možná že jiný software by to mohl brát i jako chybu všech kontrol mezi 8. a 12.
>>Bohužel jsme neměli jiný vyčítací software, abychom ten čip otestovali. Ale píšu to sem proto, že loni se tu dlouze řešila něčí diskvalifikace na KT (F.Hadač z AOP ?), tak jestli se náhodou nejedná o stejný nebo podobný problém.
>>Úplně stejné 2 chyby jsme měli i v zimě na LOBech. Jednalo se o stejnou závodnici z VRB v sobotu i v neděli (kdy i přes naše varování jela se stejným čipem). Zřejmě se jedná o problém čipu, za který závodník nemůže.
>>U nás jsem to řešili na pokyn HR vyčtením krabičky, kde ve všech 3 případech záznam smazaný z čipu byl - takže pak následným oddisknutím.
>>Nemáte někdo podobnou zkušenost anebo rovnou vysvětlení ?
>>



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)