Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kvíz tentokrát i pro JJ - aneb první historická o- mapa na světě možná i pro lesní sprint


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Rysák , posláno: 9.10.2011 2:25:06, z adresy: 89.176.41.70

To je dlouhodobý problém popisů kontrol, kde chybí symbol pro "les"... Co se týče mapy, tak tvrdím, že v měřítku 1:4000 je třeba nějak zmapovat i strom na louce, a to i pokud to není opravdu výrazný strom na zelené kolečko, takže aspoň bílým flekem tvaru půdorysu koruny - cca průměr 15m = cca 4mm (oproti výraznému stromu jediný rozdíl v tom, že není vyznačena pozice kmene stromu oním zeleným kolečkem). Stavitele tratí jsem zrazoval od úmyslu dávat na takovéto objekty kontroly, ale on potřeboval mít v zámecké zahradě dost rozběhových kontrol, nakonec jsme se shodli na "alternativním" popisu skupina stromů, i když to byl třeba strom jediný (asi lepší než popis "roh vysokého lesa"...). Myslím že při oběhnutí mapky v karanténě to mohlo většině lidí docvaknout, zvláště když i tam byla schválně postavena vzorová kontrola na ten samý objekt (samostatný leč nevýrazný strom zmapovaný bílým flekem) s tím samým popisem (skupina stromů, okraj).

Rysák

>No hlavně když se k tomu u jedné kontroly připojil popis skupinka stromů a ve skutečnosti ten bílý flek tvořil strom jediný.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)