Re: Re: Re: PARKOVNÉ V OB


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Starouš , posláno: 19.7.2011 18:49:28, z adresy: 85.162.212.244

Divím se tedy, že můžeš takovýto sport, který je ekologickou katastrofou první kategorie, vůbec provozovat. Zuj orientky a nikdy více je na nohy nevezmi!

>Já vim že mě to populárního neudělá, ale odsouvat diskuzi o dopadu orientačního běhu na životní prostředí tím že: "jiný dělaj v lese bordel, my si tam můžem dělat co chcem", jako trochu dětinský.
>
>>A nezapomeň tento příspěvek ještě poslat na MŽP případně příslušné CHKO. V kopii třeba pořadatelům Pěkných prázdnin a dalším 950 závodníkům, kteří tě jistě pochválí. A pak ti budeme děkovat za podobně dojebané závody, jako připravili letos jičíňáci, protože orienťáci budou vyštípáni i ze zbytku skal, které mohou (bez hřebů) totálně zničit, zerodovat, no prostě ty skály po nich nebudou už takové, jako když po nich projede dvacet nehlášených motobajkerů.
>>
>>>Já zase považuju parkovné za velmi mravné, jelikož tlačí závodníky k tomu aby sdílely automobily a šetřily přírodu, kterou již tak orienťákem hodně ničíme (hlavně ve skalách). Samozřejmě funguje také hromadná doprava a autostop. Například na Botas se dalo krásně dojet vlakem, takže příště prosím parkovné minimálně zdvojnásobit.
>>>
>>>>Dosud jsem nepochopil proč pořadatelé závodů požadují zvýšené startovné v době kdy ještě nezveřejní startovku ani parametry tratí.Za těchto zvyklostí je přece pro ně jasně výhodnější ,když se co nejvíce závodníků přihlásí tzv "po termínu". Zaplatí pěkně dvojnásobné startovné a pořadatel nemá žádnou práci navíc - startovku nalosuje 24hod před startem a pokud mu dojdou mapy tak prostě dalšího závodníka odmítne.A ti co zaplatili startovné tzv. včas, si musí pěkně počkat až jim pořadatel sdělí co si to vlastně koupili-protože v době platby většinou znají jen termín a GPS kde bude centrum.Spolu s vybíráním tzv. parkovného = neevidovaný a nedokladovatelný příjem oddílů do černého fondu, to považuji za nemravnost která se rozmohla a stala se běžnou zvyklostí.
>>>>Za sebe -a několik soupeřův kat. H60- chci ovšem touto cestou poděkovat pořadatelům HSH 2011 za pěkné tratě. Konečně jednou bylo patrné co je KT a co Long (charakterem tratě a nejen podle délky) a měli jsme dojem , že si někdo dal práci se stavbou i pro dědky .Díky!
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)