SELHÁNÍ ČIPU mými slovy


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Filip Hadač , posláno: 19.6.2011 3:26:44, z adresy: 213.155.255.150

Signalizace?

- Vážně si někteří myslíte, že jsem tak blbý a nekontroluju si bliknutí a pípnutí? Jestli ano, tak vás upřímně lituji. (slepý a hluchý nejsem)
- Určitě mi blikly a píply všechny kontroly na 99% a na 5. a 8. kontrole jsem si jistý na 100%, protože jsem na nich ještě chvíli stál a mapoval dál.

Můj čip?

- Ten má v současné době Ko4ka (Starosta Pavel) a nebyl na soustředění JRD v Polsku používán.
- Jinak čip má v sobě stále nedělní závod (MČR NA KRÁTKÉ TRATI) a nebyl smazán.
- V příštích dnech by měl čip asi někam putovat na diagnózu

Poznatky?

- Na kontrolách sem neměl žádny problém, nebo nějakou zvláštnost. Vše fungovalo jak má.
- Jediné co jsem postřehl bylo při vyčítání čipu a to tak, že mi hned na poprvé nešel vyčíst, ale musel jsem až na potřetí. Přitom se mi pořadatelé smáli a říkali, že nemám být zbrklý. (první pokus vyčtení - čip jsem tam měl asi 30 sec)

Problém elektroniky? (čip vs krabička)

- Myslím, že všichni máte doma napřiklad počítač nebo notebook. Pokud ano, tak jistě znáte různé problémy se SW (přes jednoduché errory až po závažné problémy systémů), někdy i s HW (např. nefunkčnost kvůli fyzické námaze nebo problémy z důvodů vybité baterie)
- Tím pádem by vám všem mělo být jasné, že elektronika není nikdy dokonalá, a proto se snažit vyjít závodníkům vstříc, a ne je vyhodit s tím, že si prostě nezkontrolovali signalizaci (viz. výše) a dál to neřešit (=méně problémů). Pravidla prostě nepočítaly s tím, že by čip nebo krabičky mo

Můj názor?

- Vím, že nikoho nezajímá názor puberťáka, stejně jako mně dost často nezajímá názor nějakého "dědka" (myšleno všeobecně), ale i tak to tady napíšu.
- Tak začnu tím, že by podle mně takový případ na JWOCu řešili. Zvláště kdyby to byla medailová pozice.
- Já osobně si myslím, že bych diskvalifikovaný být neměl, protože vím, že jsem na všech kontrolách byl. Ale pro ty, co si to nemyslí je tady vyčtení krabiček (viz. níže). Dále je tady fakt, že to není pouze jedna kontrola (to bych neřekl ani slovo), ale je jich rovnou 5 a to už by mělo být někomu podezřelé. A když přihlédneme na mezičasy (http://macaca.own.cz/upload/files/mezicasy.rtf), tak je to dost zvláštní, že kdybych se rozhodl těch 5 kontrol vynechat, tak bych měl vcelku jednoduchý postup (http://macaca.own.cz/upload/files/H18A.jpg) na cca 1-2 minuty za 6 minut.
- Pravidla prostě nepočítají s tím, že by mohl mít čip nebo krabička nějakou chybu, a tak se podle mně nelze s nimi v tomto případu ohánět jako s hlavním důvodem disku a hájit tak chyby pořadatelů a jury. Což naráží na "selský rozum" jak už dříve někdo napsal.


Vyčtení krabiček:

116 - 12.32.26
123 - 12.33.33
121 - 12.34.15
117 - 12.35.03
125 - nejsou tam žádné záznamy z neděle, asi pořadatelé na neděli přelepili jinou krabičku



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)