Re: Re: 10. závod v rankingu je za trest


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: don quijote , posláno: 10.3.2011 22:43:39, z adresy: 62.240.183.85

když získáš směrodatnou odchylku (odchylku od průměru nejlepších výkonů, od druhých nejlepších výkonů, atd. atd.), pro 1.- 250. závodníka, dostaneš ten samý graf - do 9. závodu víceméně konstantní odchylka, pro 10.tý závod rapidně rostoucí (o 100 rank. bodů) a pro 11. závod dalších + 140 bodů.

Dělám to nerad, ale jsem bohužel nucen všechny závody loňské sezóny, kde se použil ranking na nasazování, prohlásit za neplatné.



>Verim jenom te statistice, kterou si sam sfalsuju.
>
>Muzu se zeptat, proc se pouziva vzorek zrovna 50.-250. zavodnik?
>
>Intuice mi tak nejak rika, ze kdyby byl vzorek treba 10.-100. zavodnik, zlom bude treba az u jedenacteho zavodu, kdezto kdyby byl vzorek 500. az 1000. zavodnik, bude zlom tak nejpozdeji u 2. zavodu :-)
>
>A ceho ze je to vlastne smerodatna odchylka od ceho?
>
>>zajísté si všichni studentíci rankologie vzpomenou, že 9. a 10. závod v rankingu byl sezóny 2002-2009 jaksi navíc,ukázali jsem si to na grafu rostoucích rozptylů mezi výkony závodníků v závislosti na pořadí výkonu.
>>
>>Poté proběhly změny v soutěžích, přibyly závody na KT a sprintu (letos je nejvíce závodů v historii) plus byl navýšen koeficient u oblastních přeborů.
>>
>>Je tak pro nás všechny rankology zajímavé se podívat, jak situace vypadala loňský rok:
>>
>>http://sites.google.com/site/skodlivost10zavoduvrankingu/
>>
>>z rapidního skoku u 10. tého závodu se dá usuzovat, že tento závod v rankingu již zařazen být neměl, jelikož závodníci ať již díky menší učasti ostatních závodníků či díky tomu, že 10 závodů je pro někoho hodně, nebyli sto nasbírat body odpovídající jejich výkonosti (která je pro všechny předešlé výkony (nejlepší až 9.tý nejlepší výkon) víceméně konstantní.
>>
>>Bestíkova teze o Gaussově rozdělení rovněž tentokrát neplatí, jelikož po odebraní prvních 50ti závodníků (kteří mají největší schopnost výkonostního skoku) tento tvar křivky zcela vymizí.
>>
>>člověk se nemusí narodit ani Gaussem ani Jacobim, aby se mu i tak sepnulo, že 10tý závod byl loňský rok v rankingu jaksi navíc.
>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)