opatrný optimismus


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: krajan , posláno: 21.1.2011 9:14:47, z adresy: 212.47.23.108

Asi jste dneska zachytili ve zprávách, že se příslušní ministři dohodli, že pro letošní rok nebudou dávat státní dotace prostřednictvím ČSTV, nýbrž přímo sportovním svazům. Samozřejmě sem nechci tahat politiku, ale konstatuji, že je to pro nás příznivé. Jak uvádí JV, státní dotace nejsou nikdy úplně jisté, zato je jisté, že namažment Sazky je tvořen specialisty na vyvádění peněz jinam.

Pro příští rok by měly být zisky Sazky daněny stejně jako u každého jiného hazardu a peníze na sport už má dávat jenom stát (takže ČSTV bude celkem k ničemu).

Jedním z hlavních hledisek bude i nadále počet registrovaných členů (protože se poměrně snadno kontroluje). Takže bychom měli nabírat nové členy vidlema. V některých klubech (včetně našeho) existuje tzv. tiché členství, kdy za nízké členské příspěvky dostane člen registraci a klub ho přihlašuje a poskytuje další servis, ale - příležitostnou - účast na závodech si dotyčný hradí sám. Myslím, že se takový model dá doporučit. Dál je samozřejmě dobré organizovat školní OB a stálo by za zvážení rozšířit ho i na střední školy.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)