Re: Re: web stránky pro úřední dokumenty


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 13.12.2010 16:08:38, z adresy: 78.128.168.58

"jinak by mě zajímalo, jak můžeš napsat "což lze jednoduše dokumentovat i tím, že superranking sleduje o dost více běžců než jiné dlouhodobé soutěže - ČP, Hummel sprint Cup apod.", když na těchto stránkách není žádné počítadlo-"

na stránkách není počítadlo, ale proběhl loni při jedné bakalářské práci průzkum, kdo jaké soutěže sleduje, a teď nevím, z jak velkého vzorku (200-500 běžců), ale ČP sledoval 1 (slovy jeden) člověk

jinak vámi zmíněné stránky nezatracuji, ale řekl bych, že o dost přednější je, zda české soutěže běžce baví. A to si dovolím tvrdit, že rozhodně není případ, když podžebříčky pro jednotlivé disciplíny sleduje 70-80 lidí a ČP běžec 1 (plus nějaká odchylka, tak dejme tomu 5), plus každý rok se posunuje umístění v rankingu, s jakým se dá dostat do elity.

takže Potěmkinovu vesnici pro sport ve sportovním rozpadu v podobě krásného nejen úředního webu bych poprosil až po vytvoření stránek pro superanking, zima je na to dlouhá dost a těch pár korun se bohatě vrátí (jen já jsem loni kvůli superankingu objel o troje závody navíc než bych normálně jel)







>Svým příspěvkem jsi opět předvedl, jak málo máš informací a jak se přitom snažíš vypadat poučeně a důležitě.
>
>Z usnesení shromáždění sekce OB jsi okopíroval větu: "připravit nové, moderní a komplexní internetové stránky sekce OB, které budou zahrnovat veškeré informace sekce a to jak vně tak i dovnitř svazu".
>
>Ano, toto usnesení bylo přijato, ve slově informace ovšem s malým i (to jsi okopíroval správně), tedy veškteré informace o dění v OB, nejenom to, co ty považuješ za úřední dokumenty (tedy Informace sekce OB).
>
>Stávající stránky www.orientacnibeh.cz vznikly díky Petru Junkovi a jeho spolupracovníkům (ještě jednou všem za tuto činnost velké díky) v roce 2002. V té době to byly po stránce obsahové i technické výborné stránky. Bohužel čas běží, svět se vyvíjí jak v oblasti informačních technologií, tak i v požadavcích na obsah i formu, a těch 8 let je na webu hrozně moc poznat.
>
>Zkusme se podívat, kde potřebné informace o našem sportu najdeme:
>sekce OB - na svazových stránkách
>kalendář závodů - na stránkách ČVUT
>stránky reprezentace OB - na stránkách PHK
>přihláškový systém - na stránce OB Haná
>hodnocení závodů - na stránkách LPU
>postupy OB - na stránkách PHK
>stránky dorosteneckého výběru - na stránkách LPU
>Ranking - na stránkách ČVUT a PBM
>aktuální výsledky celostáních soutěží - na stránkách LPU (jinak by mě zajímalo, jak můžeš napsat "což lze jednoduše dokumentovat i tím, že superranking sleduje o dost více běžců než jiné dlouhodobé soutěže - ČP, Hummel sprint Cup apod.", když na těchto stránkách není žádné počítadlo...)
>žebříček B - na stránkách VCB resp. OB Haná
>
>A to jsem určitě na něco zapomněl. Velké díky patří té řadě nadšenců, kteří jednotlivé stránky udržují ke spokojenosti nás všech. Bohužel to vše ale patří pod jednu adresu, takto to máme velmi nepřehledné a je třeba to zlepšit.
>
>Problém je i s archivací výsledků závodů (i s jejich vyhledáváním), zkuste si třeba najít na Internetu výsledky nějakého celostátního závodu před 5 lety - nenajdete je (sekce OB je ale má díky Luboši Macháčkovi všechny archivovány). Oč jednodušší hledání výsledků je třeba na stránce švýcarské o-svazu či třeba na www.atletika.cz.
>
>Určitě nenabízíme komfortní informace ani pro novináře či další zájemce o OB.
>
>Toto vše by se měl pokusit řešit nový web, který by měl být daleko jiný než jen "nové stránky pro úřední dokumenty", jak sis tento úkol přeložil ve své zaujatosti Ty.
>
>A když už jsem se rozepsal o tomto problému: V nejbližší době se objeví výzva pro ty z Vás, kteří by se chtěli podílet na realizaci našich nových stránek - provedení analýzy, zadání, programovací práce, webdesing, ale i potom zajištění rutinního provozu, jak po stránce technické, tak po stránce redaktorské. Prosím pomozte orienťákům k lepším stránkách a tím i ke zlepšení informavanosti nás všech, ale i široké veřejnosti o tom, co je OB.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)