Par komentaru


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Bestik , posláno: 28.11.2010 17:57:22, z adresy: 81.216.183.138

Par komentaru z me strany, protoze jsem byl tim, kdo body A-D (a jine neuvedene nize) navrhoval:

A. Ano financni stranka je nyni jasna. Nechapu, jak muze MSMT pridelovat penize podle pravidel pricici se logice veci.
Staci ovsem posunout hranici na postup z rankingu na 1000 misto a muze to fungovat i se soucasnym financovanim a svaz o nic neprijde (naopak vydela). :-)

B. Typicky priklad zamenovani priciny s dusledkem (ve stylu Rysakovy obhajoby vyrazeni DT z ZA: jezdi malo lidi -> vyradime z ZA, snizime koeficient -> jezdi jeste min lidi -> meli jsme pravdu, DT nikdo nechce -> zrusime DT). Zavod by byl pro poradatele zajimavejsi, pokud by meli moznost vybrat na startovnem 2 x 140 Kc za zavodnika s minimalni snahou navic (casove delsi organizace, mapa navic). Verim, ze za 140 Kc na zavodnika se do dnesni "pakarny" s TV poradatelum nechce. Libi se mi jistota s jakou SK vi, ze nikdo nebude chtit poradat... :-)


C. V tom pripade zrusme MCR NOB. Na co cekat? Mistrovstvi, ktere se nikam nepocita je k nicemu. V pulce kvetna si pak precteme stejne jako letos: "Ve vsi ucte k probehlym mistrovstvim (DT,NOB) teprve ted zacina sezona OB...". Ve zkratce na zaklade jednoho z nedavnych prispevku bych si to, co pise Aljosa, prelozil tak, ze LPU nemuze trenovat nocni, proto do ZA ne. :-)

D. Argument dlouhodobe souteze je nesmysl. Zebricek A neni dlouhodobou soutezi, kdyz se do neho pocita 6 zavodu? Kde je hranice "dlouhodobosti"?

Duvodem snizeni poctu zavodu je pouze a jedine to, ze zavodnici, kteri vyznamne ovlivnuji vypocet (tzn. tvori stredni cas), z rad reprezentantu nebo elitnich bezcu z jakychkoliv duvodu nemaji velmi casto plnych 10 zavodu (typicy priklad z poslednich 2 let: Dlabaja, Lucan, Jedlicka, Smola, Prochazka, Chromy, Horacek a dalsi - najdete si sami na grafu vybraneho zavodnika). Takovy clovek, kdyz prijede se svym xyz mistem v rankingu na oblastak nebo podobny zavod, tak ho vsem ostatnim zrusil uz pred startem. Pokud chcete mermomoci 10 zavodu, pak zavedte tzv. subjektivni zavody, tzn. virtualni body na urovni nejakeho prumeru, ktere se v techto pripadech podobnym lidem prideli, aby jejich poradi a body v rankingu odpovidaly realite.

Pocet zavodniku pro koeficient (dneska 5) + nepocitani DISK zavodniku je jen jedoducha kalkulace "velkych" oblasti. Dneska plati: "Chces body na oblastaku? Musis jet zavodit do xxx oblasti." Pri zapocitavani 3 zavodu by si spousta malych oblasti (maji jen par bezcu v popredi rankingu) vystacila sama a tim by nekteri prisli o potencialni (v praxi realne) startujici... Proto se nedivim vysledku hlasovani. Naopak se divim malym oblastem, ze neprehlasuji velke (treba jim to nedochazi).

Obecne by me zajimalo, jestli se nekdo ze SK ptal opravdu realnych zavodniku na to, jak jim ranking vyhovuje? Nebo kvalitu rankingu a jeho funkcnost vyhodnocuji a urcuji prestarli veterani a zavodnici z hloubi rankingoveho pole?



>>>A) Proč bylo zamítnuto zrušení omezení startu na MČR klasika/middle?
>Zrušením omezení startu M ČR klasika a middle by náš svaz přišel o část dotací z MŠMT (za jedno M ČR cca o 50.000,- Kč).
>>>
>>>B) Proč byla zamítnuta kvalifikace na MČR na sprintu (všechny OB vyspělé státy ji mají)?
>Už nyní je problém najít pořadatele M ČR ve sprintu a to je jednokolový, takže důvodem není nechuť ji vypsat, ale realita.
>
>>>C) Proč není MČR NOB v ŽA, když zbylá MČR tam jsou?
>Zbylá M ČR (klasika, krátká a sprint) jsou tratě, které se běhají na JMS, resp. MEDu. Noční tam není, navíc ne všichni mohou v zimě trénovat noční (v některých oblastech je v zimě zákaz vstupu do lesa).
>
>>>D) Proč nebyl snížen počet závodů započítávaných do Rankingu (volá se po tom už opravdu dlouho a diskuze na toto téma je tu každoročně)? Proč se opět nebudou počítat závodníci, kteří byli DISK (člověk je snad neporazil?) ?
>Snaha nehýbat s rankingem a jeho nastavením. Já osobně vidím Ranking jako dlouhodobou soutěž, takže nesouhlasím se snižováním počtu závodů. U nezapočítávání závodníků DISK s tím souhlasím, ale většina měla jiný názor.
>
>>>E) Proč nebyla přijata změna Pravidel týkající se občerstvení? Možnost občerstvení na trati je na většině OB závodů naprosto tristní. Ve všech jiných vytrvaleckých sportech je situace diametrálně lepší (např. lyžaři pijí ve skiatlonu několikrát a to je zima a závod trvá 60-70minut).
>
>Protože jde o nepochopený výklad Pravidel. Správně je to tak, že závodníci kategorií s vítězným časem 50 minut a víc mají dostat každých 30 minut občerstvení. Myslím, že chyba není v Pravidlech ale v jejich aplikaci některými pořadateli (staviteli tratí).
>>>Předem díky za věcnou diskuzi.
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)