Anketa?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Rysák , posláno: 18.12.2009 11:18:53, z adresy: 89.176.17.89

Současná anketní otázka "Měly by být v OB povoleny hodinky s GPS záznamem?" se mi zdá špatně až tendenčně položená, chce-li tím BEN vyjádřit nesouhlas s novou odrážkou Pravidel OB 18.3.
Proti hodinkám se ZÁZNAMEM nikdo nic nemá, akorát tento záznam nesmí být během závodu jakkoliv využíván (ovládání přístroje, použití aktuálních GPS informací, a to jak pozice, tak výšky). Samozřejmě zde tímto nastává otázka jak toto zajistit u těch typů GPS přístrojů (nejde jen o hodinky, dnes už je různých GPS "ukazovačů a zaznamenávačů" mraky, od hodinek, přes mobily a navigace až po klasické GPS přístroje), které toto ovládání a zobrazování aktuálních GPS údajů umožňují a přesto si je závodník chce s sebou do lesa vzít (a ani nemá v úmyslu přístroj používat).
Třeba zavedeme nějaké pořadatelem zapečetěné kapsičky pro tyto osobní přístroje závodníků? (podobné jako na nošení Trac-trac přístrojů při sledování závodníků při vrcholných světových závodech?).
Osobně proti vyhodnocování GPS údajů po závodě samozřejmě nic nemám (a ani nikdo z těch kteří příslušné doplnění Pravidel připravili a posvětili), ale je třeba zakázat možné zneužití (získáním neoprávněné výhody) při samotném závodě. Podobnou definici koneckonců přijala i zkostnatělá IOF (i když tato instituce má zvláště u zdejších diskutujíchích pravděpodobně hodně nízký kredit).
Rysák



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)