mistrovství na DT


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Honza Kramoliš , posláno: 9.12.2009 16:33:49, z adresy: 212.47.23.108

Vzhledem k tomu, že podle odpovědí na Bestíkovu první anketní otázku jsou čtyři z pěti orienťáků pro zachování DT, stojí za to se zamyslet, jak by se jim dalo vyhovět. Musím trvat na tom, že představy, že svaz bude vypisovat nějakou vrcholnou soutěž, aniž předem stanoví podmínky (samozřejmě včetně výše vkladů), jsou pěkně zcestné (Nemusíte v tom hledat můj osobní zájem: na DT bych se nevydal ani za záporné startovné - :) ).

Nějaká rozumná řešení by se snad našla. V každém případě by měl být u všech mistrovských soutěží stejný příspěvek na km2 zmapovaného "lesa". Dál se nabízejí nejméně dvě cesty:

1) Zatraktivnit závod pro účastníky:
- stejný rankingový koeficient jako u mistrovství na klas.trati
- započítání do Českého poháru a Žebříčku A
- vypsání paralelního závodu na KLASICKÉ trati pro kat. HD12-16 započítávaného do přísl. soutěží
- pořádání ve formátu sobota - zkrácený ČP štafet A, neděle M DT (pokud by to bylo na stejné mapě, byla by náročná volba shromaždiště) s tím, že by se jedny štafety jinde v kalendáři škrtly

2) Trochu složitější způsob, ale dlouhodobě asi perspektivnější: dohodnout se s federacemi ve dvou až čtyřech blízkých zemích o střídavém pořádání v dotyčných zemích (míněno samozřejmě jeden závod s rozčleněním výsledků na mistrovství jednotlivých zemí). Něco podobného už se využívá v případě LOB a rogainingu, tady by to ale mělo být na pravidelném základě. Pokud by v dojednaných podmínkách byla i nabídka levného ubytování, nemuselo by to být pro účastníky vůbec drahé. Pořadatel by získal úspory z rozsahu. Pro naše závodníky by zkušenost v jiných terénech byla užitečná a prestiž by jistě byla vyšší než u samotného M-ČR.

Pokud se vám to nezdá, neříkejte to mně, ale vymyslete nějaké lepší řešení pro těch 80 %.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)