Otevřený dopis soutěžní komisi – sezóna 2010


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Jiří Jansa , posláno: 27.10.2009 9:48:18, z adresy: 195.113.6.11

Zde zveřejňuji text, který zašlu soutěžní komisi za týden. Nechávám tedy ještě nějaký čas na sesbírání reakcí:


Soutěže v orientačním běhu jsou věčné téma a proto bych i letos rád přispěl svojí troškou do mlýna, i když oproti loňsku se má pozice poněkud změnila – většinu věcí (časové rankingy, rankingy pro jednotlivé disciplíny, týmový ranking) si již počítám na vlastní triko a tak změn nebude tolik.


Přesto se pro soutěže 2010 nabízí několik inovací, které by určitě stály za zavedení. Se svými kamarády z BENu jsem zatím prodiskutoval tyto návrhy:

1) snížení nominačního rankingu na 8 závodů (s tím, že koeficient každého závodníka se bude nadále počítat z 10ti závodů)
Zde jsou důvody prozaické – 10 závodů je příliš, to ostatně ukazují i grafy a výpočty (které dodám)

2) dražba startovního místa pro MČR ve sprintu v kategorii H21 a D21
Cca 14 dní před závodem by proběhla dražba startovního roštu do hlavních kategorií, vydražená částka by se vracela jen v případě, že daný závodník zaběhne do 10. místa. Subjektivita soutěžní komise při udílení divokých karet tak je nahrazena o dost transparentnější subjektivitou závodníků, kteří se pomocí ceny snaží porovnávat, jak dopadnou. Díky návratnosti zálohy se zároveň MČR otevře pro každého zájemce, stačí si jen věřit.

3) Do budoucna bych poté navrhoval dražit 1 startovní místo i pro zbylé závody – národní žebříčky, MČR (i štafet) a nahradit tak institut divoké karty dávané soutěžní komisí. Tato možnost – vydražit si startovní rošt - existuje i v ostatních sportech (triatlon, šachy), není se tak čeho bát.



Tedy pokud by k tomu ještě někdo něco chtěl, nechť mě doplní. Ale STBácké útoky v podobě anonymů, popěvků apod. již prosím ne.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)